Divac, Paspalj i dijaspora za decu Bora

divac, paspaljProslavljeni košarkaši, Vlade Divac i Žarko Paspalj su danas gostovali u Boru, učestvovali u podeli humanitarne pomoći deci Bora i otvaranju basket turnira. 

U organizaciji kluba BasketBor i uz pomoć Srpskog saveta Velike Britanije u Bor je dopremljena humanitarna pomoć za dečije ustanove : "Vidovdan" – nevladinu organizacija koja pomaže deci izbeglicama sa Kosova, dečje odeljenje gradske bolnice, škola Vidovdan, Dečja ustanova Bambi. Program je održan u Street Cafeu, a otvorio ga je borski pisac Oliver Injac. Nakon uvodnih reči Divca i Paspalja, zatim i predstavnika ministarstva dijaspore, podeljeni su paketi deci Bora.
 
Nakon podele huanitarne pomoći Vlade Divac se obratio novinarima : "Nije mi prvi put da sam u Boru, bio sam davno kada sam tek počeo da treniram košarku, tada su bili aktuelni kampovi na Borskom jezeru.  Paspalj i ja smo danas ovde ali pre svega treba zahvaliti dijaspori a pre svega gospodinu Đorđu koji je vaš sugrađanin i koji je celu pomoć organizovao. Ja sam u humanitarnom radu jer smatram da čovek treba da poštuje ono što mu je Bog dao i da treba da se okrene oko sebe i pomogne drugima."
 
Dobrica Đurić, jedan od organizatora događaja i trener kluba BasketBor je za Bor030.net izjavio: "Utisci su jako dobri, ovo je velika stvar za nas i naš grad. Paspalj i Divac su dobri momci i legende naše košarke. Nama u klubu je ovo velika stvar jer želimo da povećamo broj dece koja se bave košarkom. Takođe želelimo da pomognemo i društvenoj zajednici, da decu usmerimo što više na sport i odvratimo ih od droge i drugih poroka."
 
Vlade Divac i Žarko Paspalj su obećali da će se i u buduće odazvati sličnim događajima. Zbog kiše, otvaranje košarkaškog turnira je odloženo za prvi naredni sunčani dan.