DJB: Borska opozicija u dve kolone?

Pokret Dosta je bilo (DJB) na predstojećim lokalnim izborima u Boru, 4.marta, učestvovaće u koaliciji, a sa kime tačno znaće se tek nakon pregovora, najavio je na konferenciji za novinare narodni poslanik Branislav Mihajlović.

Mihajlović, inače, visoki funkcioner DJB potvrdio je da su pregovori sa zainteresovanim koalicionim partnerima u toku i istakao da će na lokalne izbore ovaj pokret nastupiti najmanje sa jednom, a najviše sa četiri stranke.

“Pozicija u Boru izvršila je maksimalnu koncentraciju snaga gde pet stranaka idu zajedno na jednoj listi. To je bio signal da i stranke opozicije učine maksimum napora koliko mogu, sa programskim i drugim opredeljenjima, da i one izvrše koncentraciju nastupa, da ne bi došlo do nepotrebnog i nepoželjnog rasipanja glasova”, istakao je Mihajlović i dodao da je opozicija već imala nekoliko sastanaka.

“Sasvim sam siguran da postoji mogućnost da se naprave dve kolone, opozicione. Namera je bila da bude jedna, koja bi mogla uspešno da parira koloni pozicije. Međutim, najverovatnije, zbog razlika u pristupu, stavovima, ja očekujem da ćemo nastupiti u dve kolone. Razgovori i usaglašavanja još nisu završeni. Još će tu biti pregrupisavanja, ali ne dugo”, dodao je Mihajlović.

U ovom pokretu smatraju da i sami mogu da pređu cenzus, ali da je neophodno da se udruže, kako bi zajednički iskorenili partokratiju i korupciju. Zna se, ističe Mihajlović, i koje bi to stranke mogle da budu – one koje su pokretu DJB i najbliže.

“Naš osnovni cilj političkog delovanja je promena sistema. Nama vlast služi kao alat da bismo mogli da sa time menjamo sistem iz korena, da sklonimo partokratiju, da sklonimo korupciju i da isteramo politiku iz preduzeća”, rekao je narodni poslanik Branislav Mihajlović.