Đilas: Uložiti novac u lečenje dece umesto u nenormalnosti

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je u Boru da državni novac treba da bude uložen u lečenje dece i rešavanje problema u zdravstvu, a ne u „nenormalnosti poput digitalizacije turističke ponude u vreme koronavirusa“.

Đilas je na konferenciji za novinare naveo da je pet miliona evra za digitalizaciju turističke ponude Srbije dobila firma čija je vlasnik „poznat po tome što je partner čoveka koji se bavi istraživanjem javnog mnjenja i obavešatava kako Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić imaju preko 100 odsto glasova“.

On je rekao da su „takva istraživanja IPSOS-a“, te ih uporedio sa vremenom kada je, kako je naveo, „Jezda (Jezdimir Vasiljević) bio kandidat za predsednika i govorio da će neki proizvod da pojeftini 100 odsto“.

 

„Pet miliona evra ova država daje u ovoj situaciji za digitalizaciju u vreme korone, naravno to je bila jedina ponuda na javnom konkursu kao da niko u Srbiji nije mogao da uradi taj posao“, rekao je on.

Đilas je napomenuo i da u isto vreme imamo još jedno dete koje boluje od retke bolesti i treba mu dva miliona evra za lečenje.

Prema njegovim rečima, neophodno je napraviti prioritete.

„Može li predsednik da pozove tog koji se brčka da nađe dva miliona evra za ovo dete, možemo li prvo da rešimo te stvari i spasimo živote dece, da rešimo zdravstvo pa onda digitalizujemo turističke ponude“, zapitao je Đilas.

Potpredsednica SSP Marinika Tepić je rekla da je represija režima prema svima koji misle svojom glavom sve veća i da se to može videti i po naslovnicama tablodia.

Prema njenim rečima, predstoji „ulazak u crveno“ i etiketiranje svakog čoveka koji misli drugačije.

“Zbog toga je važno da razumemo da zaista niko ne može sam, ne možemo ni mi, a režim upravo na to računa“, rekla je ona.

Napomenula je da je u borbi protiv režima „potrebno jedinstvo svih slobodno mislećih ljudi koji više neće da žive ovako kako žive“.

(Beta)