Do Časnog krsta najbrže doplivala šesnaestogodišnja Nina Dinić [FOTO]

Na tećem Bogojavljenskom plivanju za Časni krst, koje je održano na glavnoj plaži Borskog jezera, najbrže je doplivala šesnaestogodišnja Nina Dinić.

Na ovogodišnjem Bogojavljenskom plivanju za Časni krst učešće je uzelo ukupno 22 plivača, od kojih je Nina bila jedini ženski učesnik.

„Plivanjem se bavim od sedme godine, a tokom godina rasla je u meni želja da plivam za Časni krst, a ove godine se i ostvarila. Pozivam sve devojčice da se u što većem broju sledeće godine uključe u Bogojavljensko plivanje jer mislim da je ovo zaista divno i da svako treba da proba”, kaže Nina Dinić, učenica Gimnazije „Bora Stanković” u Boru.

Ona je čestitala momcima koji su učestvovali i zahvalila im se što su imali razumevanja za nju i dali joj početnu prednost.

Organizatori plivanja za Časni krst su Crkvena opština Bor i grad Bor.

„Na današnji sveti dan želim vam mnogo zdravlja, sreće, ljubavi i mira, i, ako Bog da, da se dogodine ponovo skupimo na ovom mestu i da ova tradicija nastavi da živi, a živeće dok je god ljudi, vere i crkve”, ističe gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Nakon Bogojavljenskog plivanja, jedanaest mališana osnovnoškolskog uzrasta koji su izrazili želju da učestvuju u ovoj manifestaciji, pogruzilo se u Borskom jezeru.

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:203018090927'.