Dobrica Đurić izabran za predsednika Gradskog odbora SPS u Boru

U velikoj sali Doma kulture u Boru održana je jedanaesta redovna Izborna konferencija Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Boru (SPS) na kojoj su izabrani novi članovi radnih tela, a za predsednika Gradskog odbora imenovan je Dobrica Đurić.

Danas je u Socijalističkoj partiji Srbije u Boru održana velika svečanost, a izbori su, kako kaže novoimenovani predsednik Gradskog odbora SPS u Boru Dobrica Đurić, uvek dobra prilika da se pokaže šta je dosad urađeno i šta će se uraditi u narednom periodu.

„Zahvalnost svim članovima Izborne konferencije na ukazanom poverenju, ovo je velika čast za mene, ali i velika odgovornost. Zahvaljujem se i prethodnom timu koji je uradio veliki posao i podigao partiju na visoku granu. Na nama je da to održimo i unapredimo. Socijalistička parija Srbije je pokazala visok stepen demokratije, izbori se kod nas redovno održavaju. Dali smo kandidate za kongres, predsednika SPS-a jednoglasno, a to je Ivica Dačić. Nadam se da ćemo u narednom periodu privući veliki broj novih članova i simpatizera koji u Socijalističkoj partiji Srbije vide snagu koja svojim kadrovima i svojim idejama može da vodi grad”, naglašava Đurić.

Socijalistička partija Srbije, prema rečima člana Glavnog odbora SPS-a Nikole Šainovića ima partijski kontinuitet, rezultat i obavezu da taj rezultat jača i da pokaže da može još više i bolje da dela u interesu građana Bora.

„Danas smo se okupili radi slave i radi odgovornosti. Slavu predstavljaju izbori u SPS-u, podmlađivanje kadrova, kontinuitet partijskog delovanja, a u Boru je to specifično jer je on socijalistička tekovina. Sabiramo dosadašnje rezultate i utvrđujemo zadatke za naredni period. Danas smo izabrali nove kadrove. Dragan Žikić je ovu partiju u Boru vodio dvadeset godina, od momenta kada je ona bila u velikoj krizi. On je sve to izneo i ja mu se zahvaljujem i čestitam na tom uspehu”, kaže Šainović.

Novo rukovodstvo Socijalističke partije Srbije u Boru, ističe doskorašnji predsednik Gradskog odbora SPS u Boru Dragan Žikić, kalilo se poslednjih desetak godina.

„U novom rukovodstvu biće ljudi koji su spremni da rezultate partije podignu na viši nivo, da opravdaju sve ono što je partija uložila u njih i na taj način da doprinesu da u narednom periodu, ne samo u stranci, nego i u Gradskoj upravi gde učestvujemo u vlasti, podignemo nivo realizacije naših obaveza i obećanja koja smo dali našim sugrađanima. Ovo je prilika da se zahvalim svim mojim saradnicima na dosadašnjem radu, podršcu jer je ovo kolektivni posao koji zahteva angažovanje velikog broja ljudi. Još jednom hvala svima koji su u Socijalističkoj partiji Srbije videli pravi oslonac, prave ljude. Ostaje pravilo da SPS još uvek ima najbolje kadrove koji će to i dokazati”, podvlači Žikić.

Politika Socijalističke partije Srbije ostaje ista i biće, pre svega, usmerana na poboljšanje socijalnog statusa svih građana Srbije, rečeno je na Izbornoj konferenciji SPS-a u Boru.