Dom omladine Bor obeležio godinu dana rada

Udruženje Dom omladine Bor obeležilo je danas prigodnim programom godinu dana postojanja i rada.

Na svečanosti koja je ovim povodom priređena u punoj velikoj sali Doma kulture, predstavljene su aktivnosti udruženja i uručene su zahvalnice najzaslužnijim pojedincima.

Na izbornoj Skupštini izabrano je novo rukovodstvo na čelu sa predsednicom Marijom Perić.

Ona u izjavi za medije ocenila da je Dom omladine u prvoj godini rada opravdao cilj postojanja i da su brojnim aktivnostima animirani mladi ljudi u Boru.

„Od osnivanja samog udruženja mnogo toga se promenilo i možemo da kažemo da veliki broj mladih koristi programe koje Dom omladine pruža a prilagođeni su mladima. U prostorijama Doma omladine održava se ingliš klab, karaoka i filmsko veče, radi dramska sekcija. Mladi muzičari koriste i muzičku sobu, a od nedavno i binu ispred Doma omladine. Dom omladine nastavlja da radi punom parom sa našim aktivistima i novom upravom i nadam se da će se još veći broj mladih pridružiti u aktivnostima koje ćemo realizovati u budućnosti“, istakla je Perić.

Prostorije Doma omladine u bivšoj zgradi TS-a su otvorene svim omladinskim i organizacijama za mlade iz Bora, a ovu mogućnost je do sada koristilo njih 17.

Adaptaciju prostora pomogao je grad Bora, koji je imao apsolutno razumevanje za potrebe mladih.

„Drago mi je sa ove pozicije gradskog većnika za omladinu i kao jedan od inicijatora mogu da podržim sve ovo.

Do sada je kroz Dom omladine prošlo 1600 mladih za prvih godinu dana. Računajući da Bor ima 8000 dece i mladih uzrasta od godinu dana do 30 godina, to je ogroman broj mladih koji su prošli ili koristili programe, bili volonter, učesnik ili korisnik nekog programa. U planu je osnivanje kluba čitalaca, kako bismo mogli da omogućimo mladima razmenu knjiga, čitanje i učenje. U planu je i osnivanje haba za mlade kako bi mogli da razvijaju svoje preduzetničke veštine“, kazao je Srećko Zdravković, član Gradskog veća za omladinu u Boru.

Dom omladiće će u narednom periodu voditi, po red predsednice Marije Perić i tim lideri Dragana Dimitrijevska, Danica Nedeljković, Marina Sinanović, Nikola Pešić, Jovan Janjić i Nikola Stojković