Dom omladine Bor poziva na solidarnost

Dom omladine Bor pokrenuo je inicijativu za pomoć trinaestogodišnjoj Mariji Gambošević iz Bora koja se nalazi u teškoj zdravstvenoj situaciji i hitno joj je potrebna operacija.

Omladinci Doma omladine pozivaju građane Bora da pokažu solidarnost na delu i večeras od 22 časa dođu na koncert Alena Ademovića povodom dočeka Nove godine po julijanskom kalendaru u amfiteatru ispred Doma kulture, gde će na platou biti postavljen štand sa donatorskom kutijom.

Zbog hitnosti situacije, kako kažu, prikupljeni novac će već sutradan biti uplaćen na žiro račun majke bolesne devojčice.

„Pozivamo sve naše sugrađane na solidarnost, na uključenje, da ljudi dođu, pozovu i uključe svoju rodbinu, prijatelje i komšije jer ovo je prilika za sve građane Bora da pokažu solidarnost na delu, ne samo kroz priču već i ličnim primerom”, kažu iz Doma omladine Bor.

Pored toga, kako dalje navode, iz Doma omladine pokrenuli su inicijativu za uključenje sindikata javnih preduzeća i ustanova grada Bora da se već danas organizuju kako bi narednog dana novac bio uplaćen.

Svi građani koji žele da pomognu mogu to učiniti i tako što će novac uplatiti na žiro račun broj  200-123138007-25 na ime Marijine majke, Irene Gambošević.