Dom omladine u Boru realizuje akciju „Ozelenimo dvorišta“ [VIDEO]

Dom omladine u Boru realizuje u ovdašnjim osnovnim i srednjim školama projekat „Ozelenimo dvorišta“, koji finansira Ministarstvo omladine i sporta.

Osam borskih škola dobilo je na dar sadnice magnolije i breze u okviru akcije „Ozelenimo dvorišta“ koju realizuje Dom omladine u Boru. U ovu akciju uključeni su i učenici, a akcija se organizuje sa ciljem da se aktivira zajednica, a mladima skrene pažnja na  pozitivne vrednosti i očuvanje životne sredine.

„Ovo je jedna od 135 „Šta nam teško“ akcija koje se sprovode u Srbiji, a podržane su od strane Ministarstva omladine i sporta i Mladih istraživača Srbije. U okviru te akcije mi smo borskim osnovnim i srednjim školama poklonili po dve sadnice“, kaže Danica Nedeljković iz Doma omladine.

Ova organizacija mladih, inače, u saradnji sa Biznis akademijom iz Niša organizovala je za učenike ovdašnjih osnovnih škola seriju predavanja o zdravim stilovima životima. Brojnim predavanjima, koja su završena danas prisustvovalo je oko 120 borskih osnovaca.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Život mladih u Boru – za ostanak i opstanak”, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.