Dom za stara lica Vila “Katarina” Bor počinje sa radom

2
1577

Dom za stara lica u Boru, koji će poneti naziv Vila “Katarina”, danas je svečano predat na korišćenje.

Primopredaja ključeva Doma za stara lica izvršena je danas u Opštini Bor, a svoje prve stanare ovaj objekat primiće već početkom aprila. Dom je u zakup uzeo Milovan Đurić iz Knjaževca, vlasnik Vile “Katarina”, doma za stara lica koji već godinama radi u ovom gradu.

“U prethodnom periodu smo obezbedili uslove da Dom za stare sa republike prenesemo na opštinu, zahvaljujući zalaganjima naše narodne poslanice Studenke Kovačević, ali i zahvaljujući svima nama koji smo verovali u ovu ideju, od generalnog direktora RTB Bor Blagoja Spaskovskog čije je ideja bila da se ovako lep objekat izgradi na teritoriji opštine Bor i pomoći RTB-a koji je maksimalno učestvovao u izgradnji. U narednih mesec dana potrudićemo se da se prvi stanari usele sa prvim prolećem. Lepo je čuti reči, od ljudi koji su bili danas sa nama ovde, da ovakvi uslovi ne postoje nigde u Srbiji i to je ono što je za pohvalu, da ono što smo radili i obećali, kao odgovorna lokalna samouprava i ispunjavamo”, rekao je tom prilikom predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić.

Površina objekta u Boru iznosi nešto više od 1700 kvadratnih metara, kapaciteta 68 ležajeva, uglavnom dvokrevetnih soba, osim dve trokrevetne. Sobe su u potpunosti opremljene i iznad propisanog standarda. Oko 30% korisnika Vile “Katarina” u Knjaževcu su borani i njima će prvenstveno biti ponuđen smeštaj u Domu za stara lica u Boru.

“Objekat je fanastičan. Ja već imam dom Vila “Katarina” u Knjaževcu, koji je takođe lep, međutim, ovo je namenski pravljen dom i najlepši koji sam do sada video” istakao je Milovan Đurić, zakupac doma i najavio zapošljavanje dvadesetak lokalnih radnika, kao i poziv za prijem budućih stanara u ovaj dom.

2 KOMENTARA

  1. Kao prvog podstanara stavite Spaskovskog Blagoju, jer je on neimar domu i zaslužio je da bude njegov prvi počasni podstanar. Ima sve uslove, a i familija je digla ruke od njega, a pare još uvek nisu.

  2. da li sno mi normalni kada ovo dozvoljavamo ..taj dom se izgradio parama rtb a sada ide u privatne ruke i ovaj lik je sada veliki gazda..ovo treba da ispita policija za privredni kriminal,dosta vise pranja para na ledja obicnih gradjana i radnika

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime