Dom zdravlja dobio novi sanitet: Donacija vredna četiri miliona – poklon u pravo vreme

Dom zdravlja u Boru od juče bogatiji je za jedno sanitetsko vozilo koje predstavlja donaciju kompanije Generali osiguranje Srbija u vrednosti od četiri miliona dinara.

Foto: Promo

Kompanija Generali osiguranje Srbija uručila je juče borskom Domu zdravlja donaciju u vidu novog sanitetskog vozila. Donacija sanitetskog vozila sa posebnom medicinskom opremom vredna je oko četiri miliona dinara i, kako kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi, doprineće bržem reagovanju službe Hitne medicinske pomoći u Boru, što je vrlo važno kada su životi građana ovog okruga u pitanju.

Zadovoljstvo mi je što smo ovo vozilo sa specijalnom medicinskom opremom uručili borskom Domu zdravlja i njegovoj službi Hitne pomoći. Generali osiguranje i Dom zdravlja Bor imaju nešto zajedničko, a to je odgovornost, predanost i briga o ljudima i drago mi je da smo bili u mogućnosti da pomognemo donacijom ovog vozila. Stojimo na raspolaganju i očekujem da ćemo i u budućnosti moći da pomognemo da život građanima borskog okruga bude lakši i sigurniji, rekao je Boško Petrović, predsednik izvršnog odbora kompanije Generali u Srbiji.

Direktorka Doma zdravlja Bor,  dr. Vesna Radosavljević naglasila je da je ovo poklon od izuzetne vrednosti, s obzirom da služba Hitne pomoći trenutno raspolaže sa 3 sanitetska vozila.

Ovom prilikom bi se zahvalila kompaniji Generali na ovom vrednom poklonu koji je zaista došao u pravo vreme. Moram da kažem da smo zadnje vozilo dobili 2008. godine, i verujem da ćemo popraviti način  organizacije rada u službi Hitne medicinske pomoći, lakše ćemo doći do pacijenata i zahvalila bih se i menadžmentu RTB-a Bor koja je pomogla da do ove donacije dođe, izjavila je direktorka borskog Doma zdravlja.

Kako kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi, još jedno sanitetsko vozilo očekuje se krajem marta meseca, preko projekta Ministarstva zdravlja.