Dom zdravlja u Boru uveo zakazivanje pregleda putem interneta, u planu razgovori sa lekarom putem Skajpa

Pacijentima Doma zdravlja u Boru od ove nedelje je dostupna i usluga zakazivanja pregleda kod izabranog lekara putem interneta, što će umnogome ubrzati funkcionisanje svih zdravstvenih usluga koje pruža ova ustanova.

dom-zdravlja-sajt

Zakazivanje je dostupno na veb sajtu borskog Doma zdravlja, na adresi www.domzdravljabor.org.rs a odnosi se na sve službe koje imaju izabranog lekara: odraslo stanovništvo, stomatolog, predškolska deca, školska deca i dispanzer za žene.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=”660″]Pošto se klikne baner „zakazivanje onlajn“, odredi se željeni datum, a potom popune lični detalji. U padajućem meniju treba da izaberete vašeg lekara i potom kliknete „book now“.

Pošto ste sve to uradili, na vaš lični mail će stići poruka koju samo treba da potvrdite, i zakazivanje je uspešno obavljeno. Na sajtu su dosupni i pregledni svi slobodni termini lekara za narednih mesec dana, pa je zakazivanje jednostavno.[/box]

Dom zdravlja procenjuje da će na ovaj način pacijenti izbeći dugotrajna čekanja ispred šaltera kako bi zakazali pregled.

Ovo je još jedna u nizu novih usluga koje je Dom zdravlja pokrenuo nakon odvajanja od borske bolnice, u decembru prošle godine.

Direktor Doma zdravlja, dr Miroslav Karabašević, rekao je da su u toku i pregovori sa mobilnim operaterima kako bi se uvela i usluga zakazivanja pregleda kod izabranog lekara putem sms poruke.

On je najavio da će Dom zdravlja uskoro početi sa primenom usluge Skajp tajm (Skype time), koja predviđa video komunikaciju pacijenta sa izabranim lekarom putem programa Skype. Svaki izabrani lekar će uskoro imati svoj skajp nalog, koji će biti dostupan njegovim pacijentima od 14h do 15h u prvoj smeni, odnosno od 20h do 21h u drugoj.

„Sve ove usluge, počev od zakazvanja putem interneta do Skype komunikacije za starije pacijente možda predstavljaju komplikovan sistem, ali očekujemo da im u pomoć priskoče deca i unuci, kojima je ovakav vid komunikacije znatno poznatiji“, rekao je medijima direktor Karabašević.

Podsećamo da je Dom zdravlja nedavno uveo akcija dostave recepata na kućnu adresu, što je izazvalo veliko interesovanje pacijenata, pa je prijavljivanje u toku.

Više o ovoj akciji možete pročitati na ovom linku.

(Dom zdravlja, Bor)