Domu omladine u Boru odobren projekat za nabavku tehničke opreme [VIDEO]

Uz priče o nezaposlenosti, odlivu mladih, školovanju, sportskom i kulturnom životu, ona o omladinskom aktivizmu je definitivno priča na koju mladi u Boru i te kako mogu da budu ponosni.

Zahvaljujući baš angažovanju mladih, u Boru je počeo da radi Dom omladine, udruženje koje je sve svoje kapacitete stavilo u službu mladih, organizujući niz aktivnosti, edukacija, predavanja, akcija i drugih sadržaja.

Upravo je Dom omladine, kako ističe i Srećko Zdravković, član Gradskog veća zadužen za mlade i projekte, generator svih važnih ideja za mlade u Boru.

“Puno toga je urađeno. Dom omladine je, kao što znate lokalna samouprava podržala i adaptirala, a samo opremanje unutar je krenulo polako i mladi su se i trudili i radili, nešto je pomagala i lokalna samouprava. Želim da informišem javnost da smo ovih dana dobili i odgovor Ministarstva omladine i sporta da je odobren projekat i za tehničku opremu za Dom omladine koja će omogućiti mladim ljudima da što brže i kvalitetnije koriste digitalnu opremu, računare koji će biti kroz projekat nabavljeni”, ističe Zdravković.

Od samog osnivanja Dom omladine u Boru aktivno radi na organizovanju kvalitetnijeg života za mlade, kroz brojne programe iz svih oblasti ljudskog delovanja. Ovo udruženje dokaz je da aktivizam nije tek mrtvo slovo na papiru jer se za programe ove organizacije interesuje veliki broj mladih.

“Grad Bor je kao primer dobre prakse iz drugih gradova želi da preuzme i model za ukrasne murale u gradu, tako da ćemo sa nekim poznatim istorijskim ličnostima ukrasiti fasade. Osim toga organizacije civilnog društva, Dom omladine pre svega krenuo je da realizuje ono što je potrebno našem gradu, primetio je da Bor nema javnu gradsku binu i svojih sredstava pokrenuo fundraising kampanju za prikupljanje sredstava delom iz volonterskih projekata i delom iz donacija građana i omogućio da se izgradi prva javna gradska bina, što je veliki uspeh za omladinu našeg grada da se organizuje i nešto uradi”, kaže Srećko Zdravković i dodaje da je za mlade sa invaliditetom napravljena i rampa kako bi i oni mogli da učestvuju ravnopravno u svim programima i sadržajima koje borski Dom omladine organizuje.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Život mladih u Boru – za ostanak i opstanak”, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.