Donacija odeljenju radiologije u Boru

Udruženje građana „Borci za Bor“ nastavlja svoju humanitarnu misiju i ovaj put je doniralo klima uređaj odeljenju radiologije Opšte bolnice u Boru.

Opšte je poznato da su sva odeljenja Opšte bolnice u Boru, prošle i ove godine, podnela veliki teret tokom kovid pandemije, a uslovi u kojima medicinski radnici rade su itekako teški. Tim povodom, nakon više realizovanih donacija za medicinske radnike, borski humanitarci su obezbedili sredstva za kupovinu klima uređaja koji je uručen nadležnima na odeljenju radiologije Opšte bolnice u Boru.

Ana Golubović Spasojević

„Meni je drago što je neko prepoznao sav naš trud i zalaganje, kao i teške uslove u kojima radimo, posebno kada su velike vrućine. U trenutku najvećeg broja obolelih od kovida, na odeljenju radiologije imali smo i do 200 snimanja dnevno, a optimalan broj snimanja je 60. Sva ta snimanja smo realizovali u skafanderima i u pretoplim prostorijama. Stoga je ova donacija još značajnija jer će nam uveliko olakšati uslove za rad. Od srca se zahvaljujemo na donaciji i nadamo se daljoj saradnji“, rekla je dr Ana Golubović Spasojević, načelnik Odeljenja radiologije Opšte bolnice u Boru.

Inicijator akcije, kao i do sada, bio je borski humanista, Dalibor Jović.

Dalibor Jović

„Svi znamo da su zaposleni na odeljenju radiologije, kao i na drugim odeljenjima, radili u vrlo teškim uslovima za vreme kovid pandemije. Ova donacija je naš pokušaj da im barem malo olakšamo uslove rada. Vrednost donacije je 30.000 dinara, i nastojaćemo da i u narednom periodu, koliko je u našoj moći, pomognemo borsko zdravstvo“, rekao je prilikom uručenja donacije, Dalibor Jović, predsednik Udruženja „Borci za Bor“.