Dosta je bilo – Dveri: Bez partijskog zapošljavanja

Sa željom da smanje migraciju mladih i sa namerom da im pomognu da bolje uređenim društvom dođu do zaposlenja stručnošću, a ne partijski, Koalicija pokreta „Dosta je bilo“ i „Dveri Srpske“ zatražila je podršku od Borana.

“Dveri” i “Dosta je bilo”, podsetili su na konferenciji za novinare, i u narednom periodu nastaviće da se bore protiv partokratije, ali i svih negativnih pojava u društvu, a sve sa ciljem da u Boru, pre svega, zadrže buzdućnost – mlade.

“Mladi Borani koriste svaku priliku da pobegnu za Beograd, a zatim dalje trbuhom za kruhom u Češku, Nemačku…a san je mnogih da se dokopaju Norveške, da tamo čiste ribu za neke pare koje su za nas ogromne. Mnogi mladi ljudi, čak i visokoobrazovani, u čišćenju ribe vide spas za sebe i životnu perspektivu. Oni koji još uvek nisu napustili Bor, pokušavaju, uglavnom bezuspešno, da pronađu bilo kakav poslić. Masovno se učlanjuju u vladajuću stranku, nadajući se da će preko te članske knjižice da se zaposle. Izgleda da i za onaj najprostiji i najlošije plaćen posao, moraš da budeš član”, ističu u pokretima “Dosta je bilo” i “Dveri”.

Oni navode da su mnogi zaboravili da se za radna mesta raspisuju konkursi, da postoji prirodan odliv radnika, smena generacija, te da je sasvim prirodno da se na mestu kadrova koji su otišli u penziju zapošljavaju mladi. To, međutim, odavno nije praksa, kažu u “Dverima” i “Dosta je bilo”.

“Za naše generacije u ovoj državi, u ovom gradu, izgleda da nema mesta-mi kao da ne postojimo. Zato smo se mi okupili oko ideje promene sistema. Rešeni smo da se borimo za svoj opstanak i nećemo da bežimo. Ne želimo da se zapošljavamo preko članstva u bilo kojoj stranci, ne želimo da nam stranke diktiraju život. Želimo da živimo u dobro uređenoj zemlji, u kojoj se lokalne zajednice trude da svojim mladim ljudima pruže perspektivu”, poručuju u ovim pokretima i navode da im je podrška potrebna za “bolje sutra svih nas”.