Dosta je bilo – Dveri: Bez partijskog zapošljavanja

10
263

Sa željom da smanje migraciju mladih i sa namerom da im pomognu da bolje uređenim društvom dođu do zaposlenja stručnošću, a ne partijski, Koalicija pokreta „Dosta je bilo“ i „Dveri Srpske“ zatražila je podršku od Borana.

“Dveri” i “Dosta je bilo”, podsetili su na konferenciji za novinare, i u narednom periodu nastaviće da se bore protiv partokratije, ali i svih negativnih pojava u društvu, a sve sa ciljem da u Boru, pre svega, zadrže buzdućnost – mlade.

“Mladi Borani koriste svaku priliku da pobegnu za Beograd, a zatim dalje trbuhom za kruhom u Češku, Nemačku…a san je mnogih da se dokopaju Norveške, da tamo čiste ribu za neke pare koje su za nas ogromne. Mnogi mladi ljudi, čak i visokoobrazovani, u čišćenju ribe vide spas za sebe i životnu perspektivu. Oni koji još uvek nisu napustili Bor, pokušavaju, uglavnom bezuspešno, da pronađu bilo kakav poslić. Masovno se učlanjuju u vladajuću stranku, nadajući se da će preko te članske knjižice da se zaposle. Izgleda da i za onaj najprostiji i najlošije plaćen posao, moraš da budeš član”, ističu u pokretima “Dosta je bilo” i “Dveri”.

Oni navode da su mnogi zaboravili da se za radna mesta raspisuju konkursi, da postoji prirodan odliv radnika, smena generacija, te da je sasvim prirodno da se na mestu kadrova koji su otišli u penziju zapošljavaju mladi. To, međutim, odavno nije praksa, kažu u “Dverima” i “Dosta je bilo”.

“Za naše generacije u ovoj državi, u ovom gradu, izgleda da nema mesta-mi kao da ne postojimo. Zato smo se mi okupili oko ideje promene sistema. Rešeni smo da se borimo za svoj opstanak i nećemo da bežimo. Ne želimo da se zapošljavamo preko članstva u bilo kojoj stranci, ne želimo da nam stranke diktiraju život. Želimo da živimo u dobro uređenoj zemlji, u kojoj se lokalne zajednice trude da svojim mladim ljudima pruže perspektivu”, poručuju u ovim pokretima i navode da im je podrška potrebna za “bolje sutra svih nas”.

10 KOMENTARA

 1. Ogromna većina glasala je za sns iz straha od gubitka kakvog takcog posla, po sistemu- ako drugi dođu zaposliće svoje, a uz to od opozicionih stranaka nula tako da ne vidim skoro neki izlaz i boljitak i jači standard te zapošljavanja, ali ne da dovučemo strance i kažemo im-mi smo narod sa jeftinom radnom.snagom, pa vlada dopusti da plate tih radnika budu do 250€ dok za isti posao ta firma kada otvori istu fabriku plaća radnika 700€.

 2. Da omladici upravu ste jos kad bih vasi vrsnjaci shvatili da je to istina. U pravu su sve sto su rekli. Ovde u Boru je stvarno postalo zagusljivo od penzionera koji i dalje rade. Rade i primaju i peziju i platu. U svim firmama su takvi i u mojoj ih ima stare komunjare. Dok moje dete sedi kuci i trazi posao. Ja jos koju godinu do pezije i sa srecomo cu prepustiti nekom mladom radniku mesto. Sramota potpuna podrska Dverima. Treba pustiti mlade da rade a skloniti pnezionere u banje i sela pa na kraj gde im je mesto. A omladina na posao da radi i da zivi.

 3. Jos jedno je izostavljeno. Zalosno je i gledati kod mene na poslu kako ucenjuju mlade da ce im dati otkaz i da mora da rade kao ima kaze sns ili sut karta. Jos zaposljavaju se porodicno. Pa nanu vam …. Dokle vise takve troture. I dokle vise omladina Bora cuti. Shvatite omladinci Bora nema mesta za sve u RTB Bor al ima mesta za po jednog clana iz kuce da cela porodica zivi. A ovi koji su mamini i tatini sinovi je malo ima vas vise koji niste ustajte iz kreveta i na ulice bre sta cekate. Borite se za vas a mi stari da idemo po vas kao podrska.

 4. SNS Kradja izbora u Boru je bila velika. Molim boga da se ujedine ovi nasi opozicionari u Boru i srusicemo SNS pre nego sto padne u Beograd. Dosta je vise ove troture i pretnje od DIREKTORA RTB pa nije on bog pa da jase po BORANIMA potpuna podrska kao nezavisnog gradjanina Bora.

 5. Nema leba deco , zlatna milijarda , globalna valuta , jedna vlada vojska policija ,chipovana populacija i totalna kontrola ,potpuna sloboda za perverzije ,ubiti komisiju ili ga izbaciti iz igre zauvek kao u rialiti programima glasamo ko je visak truba bruka.Nasilno razdvajanje na bankomat sapiense i kontejner sapiense .Dve vrste kao u Vremeplovu Morloci i Eloi.
  Sedokosi mesija cezar globusa kaze tako mora nema dovoljno papira da se nastampaju dolari , preci cemo na zlatni standard – zlato se ne jede kompiri su zlato moj bato.Licemerje odraslo postalo sizifrenija Srbi narod sa kvantnim umom ne znaju odgovor kad biju po ushima jeste kad odu kuci u sobi da ih niko ne cuje nije.Nemojte i vi da poludite kao je probajte da stvorite nesto novo a ne da se i vi zakacite za bankomat.Kradite to rade svi .Po malo.Para ide na paru vaska na vasku .Pravite komune paralelnu drzavu u drzavi ,vasa pravila,vas teren.tiha revolucija i bijkot ove lazne civilizacije.
  Stari zanati i zivot u skladu s prirodom.Nemo vise ni prirodu potopljeni smo u prasinu osiromasenog uranijuma.
  Kancerogeni mutageni plasticne kese…uuuu jbt kuijo mi tata nov Apple…..Amen….

 6. Napravice zapad zlatnu milijardu uz pomoc ovih nasih sefova koji nam zatiru decu i unistavaju. Dok sindikati sede i cute i dobijaju stanove da nebih pravili strajkove. Jer nemamo od cega da zivimo. Da smo bili sposobni da pravimo vise omladine do ovoga nebih doslo imalo bih i ko da se buni sad. Svaka cast pojedinoj omladini koja nije dozvolila da se plasi ovih olosa i nisu joj svi isti. Treba se videti malo sarenila ne gledati u sve istim ocima. Omladina treba da zastupa sama svoj interes. A ne da daje potpis za TS Zgradu i TS Zgrada dobije 40000 evra a uloze u njoj 10000evra da je srede i gde su 30000 i sns opere pare i podigne si rejting na izbore a omladina osta glupa sto je potpisala. Umesto da su te pare ulozili da svakom sportu daju donaciju da se sklone sa ulice oni renoviraju zgrade i peru pare preko omladine. E moja deco pamet u glavu i ne budite ko ovi sto se plase nego otvorite oci i rasirite grudi pa napred za vasu buducnost.

 7. Daj Boze da se Srbi sloze. Kao omladinac moja potpuna podrska.
  Promenimo sistem iz korena u mladalacku korist a ne kako odgovara samo vlasteli. Treba svi da zive ne samo vladajuce partije.

 8. A ne dali mi platu od 25 hiljada na minimalcu. Pa vucic izadje i vice da mi da 100 hiljada za prvo dete. Sta posle kad ih potrosim, kako dalje? Da menjamo i da minimalac ne bude 25 hiljada vec svi znamo kolika je prosecna potrosacka korpa u Srbiji toliko treba da bude i minimalac. Pa ce deca da se radjaju. Idemo omladino….

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime