Dr Joksimović: Opštoj bolnici u Boru nije odobren prijem novih radnika

Direktor Opšte bolnice u Boru dr Goran Joksimović održao je danas konferenciju za medije na kojoj je demantovao natpise na društvenim mrežama i pojedinim portalima vezane za politiku zapošljavanja u ovoj ustanovi.

Dr Joksimović je kategorički odbacio navode da se u Opštoj bolnici u Boru „zahtevi za zaposlenje bacaju u kantu za smeće“, kao što se to navodi na društvenim mrežama.

On je kazao da su u prethodnom periodu nadležne državne institucije vršile kontrolu i inspekciju rada i da nije pronađena bilo kakva nepravilnost pri zapošljavanju novih radnika.

„Mi smo od 2016. godine, od kako sam ja na ovom mestu, u stalni radni odnos, odnosno na neodređeno vreme primili 13 doktora, jednog farmaceuta i 21 medicinsku sestru. Svi konkursi su bili po važećim zakonskim propisima“, rekao je dr Joksimović.

Joksimović je rekao da je zbog aktuelne epidemiološke situacije i smanjenog broj raspoloživih medicinskih radnika u Opštoj bolnici u Boru zatražio prijem novih tehničara i lekara, ali da je zahtev odbijen.

„Tražio sam od Ministarstva zdravlja i od vladine Komisije za nova zapošljavanja prijem 30 sestara, 10 lekara i dva viša radiološka tehničara, ali nažalost na poslednjoj sednici te komisije Boru ništa nije odobreno. U tom smislu smo davali informacije ljudima koji su donosili prijave, da od tih 30 prijama za sada neće biti ništa. Niko nije ništa bacao u kantu i niti se uvredljivo ponašalo prema ljudima koji su donosili prijave. Za svaki novi prijem mi moramo da imamo saglasnost Komisije za nova zapošljavanja“, kazao je direktor borske bolnice.

Dr Joksimović je rekao da Opšta bolnica u Boru nema prava ni da zapošljava na određeno vreme jer je broj zaposlenih u okviru kadrovskog plana.

„Mi možemo da primimo samo ako smo ispod kadrovskog plana, a mi smo trenutno na kadrovskom planu pa i nemamo prava ni po tom osnovu da primimo“, zaključio je Joksimović