Druga „WebDan“ konferencija 12. i 13. aprila u Boru

U jeku sezone predavanja o informacionim i komunikacionim tehnologijama, Bor će 12. i 13. aprila biti domaćin druge po redu „WebDan“ konferencije posvećene Internet preduzetništvu.

webdan-2014-2

Nakon velikog interesovanja koje je kod mladih Borana vladalo za prošlogodišnju „debitantsku“ konferenciju, „WebDan“ u svom drugom izdanju donosi duplo više predavača i dvodnevni program.

Besplatna predavanja biće održana u sali Muzičke škole „Miodrag vasiljević“ u Boru, drugog vikenda aprila. Svoje veštine i znanja iz raznih IT oblasti, kao i studije slučaja uspešnih Internet kompanija i sajtova, preneće ček 14 predavača iz Srbije, Hrvatske i Crne gore.

WebDan
Detalj sa prošlogodišnjeg „WebDan“-a

Konferencija je namenjena pre svega srednjoškolcima i studentima, ali i svima koji bi želeli da nauče više o IT poslovima i zaradi putem globalne računarske mreže.

Posetioci konferencije biće u prilici da od Marka Radonjića, predstavnika kompanije Nordeus, čuju kako se razvijala kompanije čiji su programerski timovi napravili jednu od najpopularnijih „Fejsbuk“ (Facebook) igrica – „TopEleven“.

„Tajms Kingdom“ (ThemesKingdom) predstavljaće Siniša Komlenić koji će govoriti o tome kako je pokrenuti uspešnu IT kompaniju koja posluje na internacionalnom nivou.

O online novinarstvu i vođenju medijskih portala, govoriće menadžer za medije „Mocart sporta“ (Mozzartsport) Bojan Đurić, osnivač i glavni urednik sajta „Južnevesti“, Vitomir Ognjanović, kao i Marko Mudrinić iz „Netokracije“.

Iz Registra nacionalnih internet domena Srbije (RNIDS) dolazi Predrag Milićević, rukovodilac sektora za razvoj poslovanja i marketing.

Suosnivač i urednik sajta „Srbodroid“, Vasilj Milošević, govoriće o „Android“ platformi i programiranju za najkorišćeniji mobilni operativni sistem, dok će Nemanja Stančić iz kompanije „Drej“ „Drey“ preneti svoja znanja o programiranju za „Vindouz“ (Windows) platformu. O optimizaciji i analitici sajtova, govoriće Nenad Pantelić, stručni konsultant u oblasti internet marketinga.

U panelu koji će voditi Ivana Bogdanović, svoje „web“ priče predstaviće Boranka, jedna od najpoznatijih kulinarskih blogerki, Dragana Pušica, autorka bloga na engleskom jeziku o
ženskom tenisu Marija Zivlak, i pisac Jelena Radovanović.

Region će predstavljati uspešni hrvatski dizajner Emanuel Blagonjić i umetnica iz Crne Gore, Andrijana Vešović, poznatija pod pseudonimom Zombijana Bones.

Prisustvo predavanjima je besplatno, uz obaveznu prijavu na sajtu WebDan konferencije.

Organizator konferencije je agencija „MWEB“ u saradnji sa Centrom za kulturu Opštine Bor.