Drugi festival folklora “Zlatno kolo”

Ustanova Centar za kulturu opštine Bor u okviru manifestacije Borsko kulturno leto organizovala je drugi po redu Međunarodni festival folklora “Zlatno kolo”.

zlatno-kolo

Ansambli iz Slovačke i Bugarske, kao i Kulturno umetnička društva “Novo selište” i “Bor” pokazala su publici deo narodne tradicije kroz nošnju, pesmu i igru.

Borska publika je u amfiteatru Doma kuture ove godine imala priliku da se upozna sa bogatim i ranovrsnim programom koji su pripremili učesnici festvala, a najviše interesovanja su izazvali gosti iz Slovačke i Bugarske.

“Održavanje ovakvog festivala ima za cilj negovanje i promovisanje kultura i tradicija krajeva iz kojih dolaze učesnici. Kao i razvijanje međunarodne kulturne saradnje i razvijanje prijateljskih veza”, kazao je Dragan Petrović umetnički direktor KUD-a “Bor”.

prijem-opstina-zlatno-kolo

Ispred grada domaćina učesnike predstavnike učesnika festivala juče je primio zamenik predsednika opštine Bor Saša Vukadinović.

On je istakao da je održavanje ovakvih manifestacija jako bitno za promociju kulture, tradicije i običaja stanovništva opštine Bor, ali i turističke ponude ovog kraja.