Drugi krug predsedničkih izbora OO DS-a u Boru

Na prvim neposrednim izborima Opštinskog ogranka Demokratske stranke u Boru, ni jedan od trojice kandidata za predsednika borskih demokrata nije osvojio potrebnu većinu pa je za 6. decembar raspisan drugi krug predsedničkih izbora.

Na prvim neposrednim izborima Opštinskog ogranka Demokratske stranke u Boru, ni jedan od trojice kandidata za predsednika borskih demokrata nije osvojio potrebnu većinu pa je za 6.decembar raspisan drugi krug predsedničkih izbora.

Darko Mihajlović, diplomirani Inžinjer elektrotehnike, dobio je najviše glasova (146) na juče održanim neposrednim izborima u Demokratskoj stranci.

Žika Golubović, doktor stomatologije, osvojio je 129 glasa, dok je Vlastimir Trujić, direktor borskg Instituta za rudarsvo i metalurgiju, zauzeo treće mesto sa 68.

Od 388 članova sa pravom glasa, na biralište u prostorijama stranke izašlo je njih 344. Za uspešnost izbora bila je potrebna izlaznost od 33,33%, odnosno jedna trećina verifikovanih članova.    

Po pravilima Demokratske stranke ukoliko ni jedan od kandidata nema više od 50% glasova, raspisuje se drugi krug u kome pobedjuje onaj kandidat koji ima više glasova.