Drugi Memorijalni odbojkaški turnir za pionirke i pionire „Dragan Kuzmanovski Kuza“

Drugi Međunarodni memorijalni odbojkaški turnir za pionirke i pionire „Dragan Kuzmanovski Kuza“ održaće se u nedelju, 4. juna u Zaječaru.

Ovogodišnje takmičenje biće međunarodnog karaktera, a utakmice će se odigrati na dve lokacije. Pionirke će se nadmetati u hali sportova na Kraljevici, dok će pioniri zaigrati na terenu Osnovne škole „Ljubica Radosavljević Nada“. Početak turnira je zakazan za 11 sati.

U kategoriji pionirki (2008. godiše i mlađe) nastupaće ekipe: CSV „Craiova“ – Krajova (Rumunija), „V DIN VIDA“ – Vidin (Bugarska), OK „Ozren“ – Sokobanja, ŽOK „Pirot“ – Pirot, ŽOK „Topličanin“ – Prokuplje, ŽOK „Mladi Radnik“ – Požarevac, OK „VolejborTim“ – Bor i zaječarski timovi OOK „Zaječar“ i OK „Timok“.

Po dve ekipe Muškog odbojkaškog kluba „Topličanin“ i odbojkaškog kluba „Timok“ odmeriće snage u kategoriji pionira (2007. i mlađi).

Turnir nosi ime po poznatom odbojkaškom treneru Dragan Kuzmanovski Kuza koji je od mnogih je napravio igrače koji su kasnije živeli od te igre. On je rođen sa stavom „U pobedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi“. Sve što je radio predavao se tome maksimalno i ne postoji polica na kojoj bi se naređali svi pehari i medalje koje je osvajao kao trener ženske ekipe Timoka, kadetske reprezentacije Jugoslavije ili univerzitetske reprezentacije Beograda.