Drugi sajam profesionalne orijentacije

U donjoj galeriji Javne Ustanove „Sportski Centar – Bor“, održan je drugi Sajam profesionalne orijentacije u organizaciji borske filijale „Nacionalne službe za zapošljavanje“.


U donjoj galeriji Javne Ustanove „Sportski Centar – Bor“, održan je drugi Sajam profesionalne orijentacije u organizaciji borske filijale „Nacionalne službe za zapošljavanje“. Učešće je uzelo 6 škola iz Borskog i Zaječarskog okruga.

Sajam profesionalne orijentacije koji se ove godine drugi put održava u Boru (prvi je bio u decembru 2007.godine), ima za cilj pružanje informacija o svetu rada, izboru zanimanja i zapošljavanja učenicima završnih razreda osnovnih škola.

Učenicima borskih osnovnih škola predstavile su se sve četri srednje škole iz Bora („Tehnička škola“, „Ekonomsko trgovinska škola“, gimnazija „Bora Stanković“ i „Mašinsko elektrotehnička škola“), kao i Poljoprivredna škola „Rajko Bosnić“ iz Negotina, i „Tehnička škola“ Knjaževac.

Na štandovima škola posetioci sajma dobijali su informacije o načinu upisa, obrazovnim profilima i načinu školovanja direktno od učenika i profesora tih škola.

Ovako koncipirani sajam „Nacionalne službe za zapošljavanje“ predstvaljaja jedinstvenu priliku da se prave informacije dobiju iz prve ruke, ocena je organizatora, učesnika i posetilaca sajma.

Fotografije:

{morfeo 8}