Drugi sajam profesionalne orijentacije

0
9

U donjoj galeriji Javne Ustanove “Sportski Centar – Bor”, održan je drugi Sajam profesionalne orijentacije u organizaciji borske filijale “Nacionalne službe za zapošljavanje”.


U donjoj galeriji Javne Ustanove “Sportski Centar – Bor”, održan je drugi Sajam profesionalne orijentacije u organizaciji borske filijale “Nacionalne službe za zapošljavanje”. Učešće je uzelo 6 škola iz Borskog i Zaječarskog okruga.

Sajam profesionalne orijentacije koji se ove godine drugi put održava u Boru (prvi je bio u decembru 2007.godine), ima za cilj pružanje informacija o svetu rada, izboru zanimanja i zapošljavanja učenicima završnih razreda osnovnih škola.

Učenicima borskih osnovnih škola predstavile su se sve četri srednje škole iz Bora (“Tehnička škola”, “Ekonomsko trgovinska škola”, gimnazija “Bora Stanković” i “Mašinsko elektrotehnička škola”), kao i Poljoprivredna škola “Rajko Bosnić” iz Negotina, i “Tehnička škola” Knjaževac.

Na štandovima škola posetioci sajma dobijali su informacije o načinu upisa, obrazovnim profilima i načinu školovanja direktno od učenika i profesora tih škola.

Ovako koncipirani sajam “Nacionalne službe za zapošljavanje” predstvaljaja jedinstvenu priliku da se prave informacije dobiju iz prve ruke, ocena je organizatora, učesnika i posetilaca sajma.

Fotografije:

{morfeo 8}

 

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here