Društvene mreže „dominiraju“ Internetom

Ono što je do pre par godina izgledalo nezamislivo, danas je realnost: pornografija više nije aktivnost broj 1 na internetu – zamenile su je društvene mreže. Facebook jeste najpopularnija društvena mreža, i društvena aktivnost, ali iz korporativnog marketing i komunikacionog plana nikako ne bi trebalo izostaviti ni druge mreže.

Blogomanija na Twitter-u

Pogledajte 10 činjenica koje će vas uveriti u to:

  1. Između 70 i 80 odsto ispitanika potvrdilo je da objave na društvenim mrežama utiču na njihovu kupovinu. (Forbes / Hubspot / SproutSocial)

  2. Čak 93 procenta marketing stručnjaka potvrdio je da koristi društvene mreže u poslovne svrhe. (Buffer App)

  3. Pinterest je najbrže rastuća društvena mreža (Jeff Bullas), a više od 69 odsto korisnika je ženskog pola. (Digital Buzz)

  4. Skoro polovina kupaca izjavilo je da je inspiraciju za poklon pronašlo na Pinterestu (Crowdtap), dok 55 odsto korisnika Twittera komentariše ideje o poklonima na Twitteru. (All Twitter)

  5. Google + se nalazi na drugom mestu po broju aktivnih korisnika, odmah iza Facebooka, sa blizu 320 miliona aktivnih korisnika. (GlobalWebIndex)

  6. Sve više korisnika na društvenim mrežama pripada starijoj populaciji, iznad 55 godina starosti. (Jeff Bullas)

  7. Na LinkedIn mreži trenutno postoji milion i po grupa. (Digital Buzz)

  8. Četvrtina korisnika Facebooka proverava svoj nalog 5 i više puta na dan. (Buffer App)

  9. Svakog dana se na Instagram doda više od milion fotografija! (Digital Buzz)

  10. U jednom minutu se na YouTube doda novih 100 sati video materijala. (All Twitter)

Vidite 8 interesantnih činjenica o Facebook-u…

Ukoliko želite da saznate više o upotrebi društvenih mreža i pripremanju sadržaja za njih, ne propustite Blogomaniju, konferenciju o sadržajima na internetu koja se održava od 28. novembra do 1. decembra na Kopaoniku. Rezervišite svoje mesto na www.blogomanija.me!