DS: Poljoprivreda – neiskorićena šansa naše opštine

1
56

Demokratska stranka u Boru održala je danas konferenciju za novinare na kojoj je ukazala na poljloprivredu kao neiskorišćenu šansu naše opštine i potsetila da je, dok je bila na vlasti, osnovala budžetski fond za razvoj poljoprivrede u opštini Bor.

Jugoslav Djordjević, izabrani član OO DS
Jugoslav Djordjević, izabrani član OO DS

Saopštenje izdato na konferenciji za novinare prenosimo u celosti:

Uprkos činjenici da je Bor rudarski grad i da veliki broj njegovih žitelja radi u RTB-u, Opštinski odbor Demokratske stranke u Boru oduvek smatra da je poljoprivreda takođe, od velikog značaja za razvoj našeg kraja.

Stoga koristimo ovu priliku da potsetimo žitelje naše opštine da je Demokratska stranka, dok je bila na vlasti, osnovala budžetski fond za razvoj poljoprivrede u opštini Bor.

I ako simboličan, taj iznos je u tom trenutku bio dovoljan za započinjanje projekata kao što su veštačko osemenjavanje goveda i pokretanje organske poljoprivredne proizvodnje, što je do tada bilo nezamislivo.
Smatramo da je sadašnji iznos od 8 miliona dinara, koji se izdvaja za poljoprivredu-nedovoljan za ozbiljniju pomoć poljoprivrednim proizvođačima.

Budžet naše lokalne samouprave iznosi blizu 2 milijarde dinara i trebalo bi za poljoprivredu ovog kraja izdvojiti najmanje 1% odnosno, 20 miliona dinara koji bi bili iskorišćeni kao subvencija, pre svega, za obnovu dotrajale mehanizacije, obnovu stočnog fonda, podizanje voćnih zasada i nastavak projekta razvoja organske proizvodnje tamo gde za to postoje uslovi.

Aktuelna vlast nažalost, nije zainteresovana za razvoj poljoprivrede u našem kraju, za razliku od nas koji imamo volju i znanje da realizujemo te projekte i omogućimo našim seljacima da unaprede svoja poljoprivredna gazdinstva i lakše plasiraju svoje proizvode, kako bi mogli pristojno da žive od svog rada.

Ako nam ukažete Vaše poverenje Demokratska stranka će se odlučno boriti za realizaciju pomenutih projekata i raditi na stalnom povećanju budžetskih sredstava namenjenih razvoju poljoprivrede u našem kraju.

Demokratija je na staroj adresi a 16 marta na broju 4.

S poštovanjem,
Demokratska stranka OO Bor1 KOMENTAR

  1. Bas uporni neki ljudi….ali ima nas jos upornih…STATUS GRADA ZA BOR…DA BOR BUDE GRAD BOR ….TO TRAZITE POSTOVANI…..KOGA SE TO U BORU PLASITE PA NIKAKO DA TO IZGOVORITE….PUSTITE TE VECITO ISTE PRAZNE PRICICE…KAO DRUGO, OD KOGA SE TO U BORU PLASITE…. PA NE SMETE NI DA SPOMENETE INTERKONTINENTALNI I TRANSEVROPSKI MULTI MODALNI SAOBRACAJNI KORIDOR KOJI SADRZI AUTO PUT NA 20 KM OD BORA… I ISTI TAKAV ZELEZNICKI KOJI PROLAZI KROZ BOR I RTB BOR. KKkadaO KOME VEC SVE ZNAJU I SVI VRAPCI NA GRANAMA NE BORA NEGO CITAVE TIMOCKE KRAJINE I CELE ISTOCNE SRBIJE….IZLECITE SE OD SINDROMA NOJA I PRESTANITE DA BUDETE, ZAJEDNO SA SVIM VASIM,,BORSKIM POLITICKIM TAKMACIMA,,…..SAMO JEDNA OD LOPTI ZA ZONGLIRANJE U ZBIRCI LOPTI LOKALNOG BORSKOG RONALDA RONALDINJA BORINJA. CEMU TOLIKI VAS STRAH U 21 VEKU… U SRED EVROPE

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime