DS: SNS pretvara Bor u mesnu zajednicu grada Zaječara

Opštinski odbor Demokratske stranke (DS) Bor optužio je u saopštenju za javnost vladajuću Srpsku naprednu stranku (SNS) da vodi politiku pretvaranja Opštine Bor u mesnu zajednicu grada Zaječara. 

oo ds bor

Saopštenje prenosimo u celosti:

Demokratska stranka Bora je šokirana razvojem događaja u Opštini Bor!

Predsednik Opštine Bor, koga je u ime SNS-a na silu postavio sadašnji penzioner Blagoje Spaskovski, da bi se što više istakao kao „Vučićev Ronaldo“, obavestio je građane Bora da nije političar i to pred očima cele Srbije!

Dok se gospodin Vukadinović kao nepolitičar bavi planiranjem otpuštanja radnika tamo gde mu se sviđa ili ne sviđa atmosfera, njegova stranka – SNS se bavi gašenjem borskih institucija kako bi, očigledno, Bor pripojila Zaječaru kao mesnu zajednicu.

Od lansiranja ideje iz vrha SNS-a da Zaječar treba da bude administrativni centar objedinjenih okruga, dok se u Boru samo kopa i topi, na zaprepašćenje građana krenula je razgradnja borskih institucija. Sve republičke institucije se spuštaju za jedan stepen i pripajaju zaječarskim koje napreduju.

Bor je očigledno viđen da izgubi deo zdravstvenih institucija, obzirom da se, po diktatu SNS-a, kasni sa razdvajanjem Doma zdravlja od bolnice. Tu su i sve filijale republičkih institucija koje lagano, vođene nevidljivom rukom, kopne postajući ekspoziture zaječarskih.
Put Selište – Bor, koji je prethodna Vlada stavljala među prioritete za prethodnih godina, u prethodnih godinu i po dana je iščezao u izmaglici lažnih obećanja SNS-a sa republičkog i lokalnog nivoa, čineći dolazak do Bora opasnom avanturom. Na sve to, posle gomile poniženja koje trpimo kao građani Opštine Bor, izgoreo je i jedan od retkih vozova koji saobraća pored našeg grada. Nismo pritom čuli da se direktor železnica ili bilo ko sa vrha iscrpno subvencionisanog preduzeća nasekirao, izvinio ili pokušao da objasni. Možda je direktor, kao uspešni menadžer, bio zauzet svojim kioskom?

Poštovani sugrađani, ovo više nije pitanje za funkcionere Srpske napredne stranke u Boru, pošto se očigledno ne zna ko su – ovo je pitanje za sve građane Bora:

DA LI PODRŽAVATE POLITIKU SNS-a PO KOJOJ BI MI, BORANI, TREBALO DA KOPAMO I FINANSIRAMO ZAJEČARSKI „ADMINISTRATIVNI CENTAR“?

  • Da li smo spremni da overavamo zdravstvene knjižice u Zaječaru?
  • Da li želimo da plaćamo porez u Zaječaru?
  • Da li ćemo sva dokumenta dobijati iz Zaječara?

Ni SNS, ni svi plakati sa Vučićevim likom, niti bilo koja stranka ne sme biti razlog da Borani odgovore na ova pitanja sa DA!

Demokratska stranka u Boru poziva sve građane borske opštine da je podrže u očuvanju demokratskih institucija i obeležja Bora koje smo nasledili od dedova i očeva, a u obavezi smo da ih sačuvamo za našu decu.

S poštovanjem,
Demokratska stranka OO Bor