DS: Šta je borskim radnicima?

Demokratska stranka u Boru održala je danas konferenciju za novinare na kojoj je uputila niz pitanja generalnom direktoru Rudarsko-topioni;arskog basena (RTB) Bor i šefu izborne kampanje Srpske napredne stranke (SNS) u Boru Blagoju Spaskovskom.

Darko Mihajlović,
Darko Mihajlović, predsednik OO DS

Saopštenje izdato na konferenciji za novinare prenosimo u celosti:

Želimo da se u ime Demokratske stranke u Boru, svih članova, simpatizera i poštovalaca naše stranke zahvalimo gospodinu Blagoju Spaskovskom što je pre dva dana u predizbornoj emisiji „Aktuelnosti“ podsetio radnike i građane Bora na činjenicu koliko je prethodna Vlada, koju je predvodila Demokratska stranka, subvencija i kredita obezbedila za RTB i grad Bor.

Nikome nije drago što radnicima Bora iz meseca u mesec padaju primanja zbog nesposobne Vlade i haotične politike Aleksandra Vučića, ali bi svakako svima bilo drago da je Spaskovski dao konkretne odgovore u svom predizbornom nastupu na sledeća pitanja koja muče građane Bora:

  • Dokle će padati pošteno zarađena primanja radnika RTB Bor i javnog sektora?
  • Zašto kasni i zašto nije završena Nova topionica i ko je sem Spaskovskog odgovoran?
  • Zašto Spaskovski otvoreno ne kaže radnicima da im posle restrukturiranja priprema privatizaciju nego to provlači između redova?
  • Da li porukom mladima da ne treba da se usavršavaju priprema jeftinu radnu snagu za neke buduće gazde?
  • Ko to preti radnicima otkazima radnicima koji ne donose potpise za trenutnu političku opciju Blagoja Spaskovskog?
  • Da li je u skladu sa obećanom departizacijom to što je kompletan menadžment RTB-a na listi jedne političke stranke?

Poštovane sugrađanke i sugrađani, Demokratska stranka je zajedno sa Vama prošla put kusjačkih pretnji i ucena. I sada ćemo te i takve opet zajedno pobediti. Kao socijaldemokratski orijentisana, Demokratska stranka u Boru se uvek zalagala i zalagaće se da RTB ostane u državnom vlasništvu tj pod zaštitom države kojoj bi građani trebalo da budu na prvom mestu.

Da bismo zaštitili svoj grad i svoje najbliže od onih koji u Bor dolaze i vraćaju se samo radi odnošenja naših novaca potrebna nam je Vaša pomoć. Ta pomoć odgleda se u glasu ZA Demokratsku stranku 16.marta na lokalnim i parlamentarnim izborima. Pobeđivali smo iste protivnike i ranije, a pobedićemo i ovoga puta jer BOR JE NAŠ glavni grad!

S poštovanjem,
Demokratska stranka OO Bor