DS: Zašto je stala izgradnja nove topionice u Boru?

Povodom informacija ja da su obustavljeni radovi na na Projektu rekonstrukcije topionice i izgradnje nove fabrike sumporne kiseline u Boru saopštenjem se oglasila Demokratska stranka.

demokratska-zastava

Saopštenje prenosimo u celosti, bez izmena:

Građane i radnike Bora i celog Borskog okruga ovih dana je zapanjila informacija da su radovi na izgradnji Nove topionice potpuno obustavljeni. Pre nekoliko dana je, kako se poluglasno priča, u krugu RTB-a, poslednji deo radnika „Energoprojekta“ napustio gradilište i Bor usled neplaćenih dugovanja prema njihovoj firmi.

Na ovaj način je još uvek aktuelna Vlada Aleksandra Vučića i Ivice Dačića okončala najveću investiciju u Srbiji u poslednjih 10 godina koju je pokrenula prethodna Vlada na inicijativu Demokratske stranke.

Radnici i građani Bora koji su sa ogromnim nadama gledali u izgradnju novih postrojenja koja su predviđena da povećaju rentabilnost bakarnog kompleksa ostavljeni su na cedilu.

U mutnim i maglovitim predizbornim vremenima Aleksandar Vučić će, zajedno sa ingenioznim ministrom-ktitorom Bačevićem koji danas stiže u Bor da radi kampanju za SNS, ponuditi izbor radnicima Bora — ko-zna-kakva privatizacija ili propast.

Na ovaj način će se hiljade radnika Bora naterati da se odreknu dostojanstva i nade u bolju budućnost, što su već počeli da slute kada im je od nove godine krenula da opada zarada vrtoglavom brzinom.

I pored dramatične situacije generalni direktor RTB-a Blagoje Spaskovski, samoproglašeni „Vučićev Ronaldo“ umesto da gasi požar u svom gigantu juri sa svojom ekipom preletača iz jedne u drugu stranku i iz jednog u drugo borsko selo nudeći da kada dobije, u Vučićevo ime, izbore uradi sve što nije prethodnih pet godina.

Podsmeh koji tako dobija je samo još jedna kap u moru loših aspekata koje je tandem Spaskovski-Vučić priredio građanima Bora od kada su zajedno preuzeli kormilo investicije koju smo obezbedili pre 4 godine.

Demokratska stranka pita Aleksandra Vučića, da li će kada pusti niz vodu radnike i građane Bora za njih spas biti eventualna izgradnja borskog pristaništa na Bačevićevom kanalu?

Da li Vučiću smeta što je Bor u planinskom području da bi eventualno sproveo alternativni projekat „Bor na moru“ sa svojim Ronaldom? Da li Aleksandar Vučić shvata da je zaštitom Spaskovskog preuzeo odgovornost za ceo region i posledice koje će nastati zbog (ne)dela Blagoja Spaskovskog?

Demokratska stranka odgovorno tvrdi svim građanima Srbije, a naročito Timočke Krajine da će, kao i u prošlosti, nastaviti da se bori da RTB opstane u vlasništvu države, a da ljudi kakav je Blagoje Spaskovski koji je ličnom nesposobnošću ugrozio sudbinu hiljada radnika i njihovih porodica, dođu pod udar mera države.

Opštinski odbor Demokratske stranke Bor