Kako osvežiti dugogodišnju vezu

Kvalitetni odnosi su retki, a kada ih imamo, dragoceni su i čine da se dobro osećamo sa tim ko smo. Ljubavna veza može biti jedan od takvih odnosa.


Kvalitetni odnosi su retki, a kada ih imamo, dragoceni su i čine da se dobro osećamo sa tim ko smo. Ljubavna veza može biti jedan od takvih odnosa. Najbolji način da imate uspešnu i kvalitetnu vezu je da upoznate sami sebe i partnera, da poštujete svoja i partnerova osećanja, želje i potrebe.

Višegodišnje veze mogu biti komplikovane, a stvari mogu lako krenuti u pravcu koji vam se ne dopada. Normalno je da u vezama nailazite na poteškoće. Budite svesni da postoje momenti kada ćete sumnjati u vezu, biti ljubomorni, nezadovoljni… Napravite strategije kako da se u tim situacijama ponašate najbolje što možete. Posmatrajte ih kao mogućnost da produbite i poboljšate odnos.

Velika greška koju parovi prave je da provode svaki sekund zajedno. Nađite vreme da izlazite samo sa svojim prijateljima. Šetajte sami u prirodi. Setite se svog omiljenog hobija i napravite nešto sami. Vreme koje provedete sami sa sobom, dragoceno je za upoznavanje sebe. To vam daje slobodu i mogućnost da vam partner/ka nedostaje. Na taj način donosite novi kvalitet u odnos.

Dobar način da osvežite dugogodišnju vezu je i zajednički odlazak u drugi grad. To može biti romantični vikend ili praznični odmor. Radite zajedno nešto što obično ne radite. Provedite ceo dan u krevetu u hotelskoj sobi. Šetajte i igrajte se u prirodi, kao da ste opet deca. Iznenadite partnerku nekim poklonom, cvetom, sitnicom koju ste sa pažnjom upakovali samo za nju.

Izađite na sastanak. To što ste godinama zajedno, ne znači da ne možete da se ponašate kao da ste na prvom sastanku. Igrajte se igre ponovnog prvog susreta i upoznavanja. Držite se za ruke. Poljubite se na ulici. Ovakvi sastanci mogu da budu događaj kojim ćete iznenaditi jedno drugo svakog meseca, ako ne i češće.

Napravite zajedničke planove za budućnost. Razgovarajte koji su vam ciljevi pojedinačno vezano za posao, decu ili kuću, i kako sve to možete postići. Savetujte se, budite kreativni zajedno. Postavite ciljeve i u vezi: sreća, kvalitet, zdravlje… Tražite načine kako da budete bolji u vezi i za sebe.

Probajte neke nove poze u seksu. Kada ste zajedno dugo godina, seks može da postane rutina. Kupite neku seks igračku ili izazovni donji veš. Iznenadite partnerku novom pozom. Čitajte zajedno knjige o seksu, proučavajte nove položaje, pričajte jedno drugom svoje fantazije. Zabavljajte se i uživajte.

Ne zaboravite osećaj nezavisnosti. Vi ste zajedno, ali svako je osoba za sebe. Družite se, izlazite, pravite zajedničke žurke, putujte zajedno i odvojeno, istražite nove stvari. Dajte jedno drugom slobodu. Učite jedno od drugog. Na taj način se razvijate pojedinačno, a vaša veza postaje kvalitetnija. Postaje odnos u kome se osećate sigurno, a u isto vreme i puna izazova koji vam nikada neće dosaditi.

Izvor : MuškiMagazin.com