Dugovanja borskog javnog sektora veća od gradskog budžeta

0
22

Dugovanja borskog javnog sektora premašila su gradski budžet za 2010. godinu za više od 400 miliona dinara, rekao je predsednik opštine Bor, Nebojša Videnović. Iako ovogodišnji budžet opštine iznosi 890,5 miliona dinara, dugovanja javnog sektora već su dostigla cifru od 1,3 milijarde dinara.

Najveći dug “vuče” javno preduzeće “Toplana” – 780 miliona dinara, gotovo ceo gradski budžet. I pored enormnih dugovanja, preduzete su aktivnosti za obezbeđivanje neophodnih mera kako bi grejna sezona u Boru počela na vreme.

 

“Činjenica je da u javnom sektoru postoji određen broj viška radne snage i očekujem da će se uskoro znati optimalan broj  radnika sa kojim preduzeća i ustanove u gradu mogu uspešno poslovati. Zahtevaću i od istražnih organa da se utvrde sve zloupotrebe i malverzacije koje su se desile u prethodnom periodu u javnim preduzećima i ustanovama i da počinioce, ako ništa drugo, bar izvedu pred sud javnosti” – kazao je Videnović.

 

On je, takođe, naglasio da se u narednom periodu očekuje značajnija pomoć RTB-a “Bor” ii nadležnih ministarstava kako bi se dubioza u javnom sektoru smanjila i poslovanje u ovim institucijama poboljšalo.

 

Kako smo saznali, za sada nema najave o rebalansu budžeta opštine Bor.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime