Dupla pobeda KK „Bor-RTB“ ovog vikenda

Tim Košarkaškog kluba „Bor-RTB“ savladao je u subotu i u nedelju ekipe KK „Đerdap“ iz Kladova i KK „BSK Junior“ iz Bujanovca, zauzevši time prvo mesto na tabeli uz utakmicu više u odnosu na druge klubove.

kk-bor-2016-01

U četvrtom kolu Druge srpske regionalne lige „Istok“ košarkaši „Bora“ ostvarili su u subotu ubedljivu pobedu protiv kvalitetne ekipe kladovskog „Đerdapa“ rezultatom 100:58 (30:11, 27:15, 27:18, 16:14).

U meču u kome se već na kraju prve četvrtine znao pobednik, interesantne igre za publiku nije bilo. Dobra odbrana i kvalitetni napadi domaćih igrača nisu davali nikakve nade nepovezanom timu iz Kladova, što je i rezultovalo ishodom od +42 razlike za Borane.kk-bor-2016-02

Borski košarkaši lako protiv Bujanovčana

S obzirom da je tim bujanovačkog KK „BSK Junior“ u nedelju imao zakazanu redovnu utakmicu 4. kola 2. MRL „Istok“ protiv borskog „Zicera“, iskorišćena je najbolja ekonomski isplativa šansa za Bujanovčane da u jednom danu odigraju i utakmicu protiv starijeg borskog kluba.

Međutim, kako je nakon meča sa „Zicerom“, pri zakucavanju Mijatovića, polomljena tabla koša u velikoj hali Ustanove „Sportski centar Bor“, utakmica između Bujanovčana i Borana odigrana je u maloj sali.

kk-bor-2016-04

Tom prilikom, pojačani borski tim deklasirao je goste, koji su zbog povrede jednog od njihovih igrača usled pucanja table u nadmetanju sa „Zicerom“  igrali sa svega četiri košarkaša.

Igrač više na strani Borana doprineo je i više nego ubedljivom rezultatu od 102:33 (26:07, 22:08, 39:08,15:10). Najefikasniji u timu KK „Bor-RTB“ bio je Todorović Stefan sa postignutih 25 poena, dok je u bujanovačkoj ekipi najučinkovitiji Ristić Marko sa svojih 15 poena.