Dupla pobeda seniora KK „Bor-RTB“ ovog vikenda

Ekipa Košarkaškog kluba „Bor-RTB“ ostvarila je za vikend duplu pobedu u Drugoj srpskoj regionalnoj ligi „Istok“, savladavši ubedljivo u gostima timove KK „BSK Junior“ iz Bujanovca i KK „Hisar“ iz Leskovca.

O jednom trošku odigrali su Borani ovog vikenda dve utakmice na krajnjem jugu Srbije. Iako opasnosti da budu pobeđeni nije bilo, s obzirom na to da su i Bujanovčani i Leskovčani na začelju tabele, seniori „Bora“ domaćinima ni u jednom trenutku nisu dali ni predaha, a kamo li nade za preokret.

Meč protiv KK „BSK Junior“ završen je rezultatom 55:90 (7:16, 17:25, 14:23, 17:26), a velika razlika napravljena je već na samom početku utakmice, što je u mnogome i odredilo konačan ishod susreta.

Sličan epilog imala je i utakmica sa KK „Hisar“ iz Leskovca, u kojoj su Borani bili još ubedljiviji i savladali Leskovčane rezultatom 48:103 (6:19, 21:24, 11:29, 10:31).

Sa 14 pobeda i dva poraza, tim KK „Bor-RTB“ zauzima prvo mesto na tabeli i za sada ima siguran plasman u Prvu srpsku regionalnu ligu „Istok“.

Do ulaska u viši rang dele ih još samo dva meča, i to protiv gradskog rivala KK „Zicer“, kao i drugoplasirane ekipe iz Bele Palanke.