Dva šlepera humanitarne pomoći Boru od Bavarske

Bavarski Crveni krst donirao Boru dva šlepera humanitarne pomoći za socijalno ugrožene članove Udruženja građana „Vajfert“.

opstina-bavarska-vajfert

Prvi put nakon pet godina, predstavnici lokalne samouprave primili su danas članove Bavarskog Crvenog krsta i predstavnike Udruženja građana „Vajfert“. Povod ovog prijema bio je dopremanje humanitarne pomoći iz Nemačke za socijalno ugrožene članove Udruženja „Vajfert“. Veliki broj ugroženih građana dobiće pomoć u vidu nameštaja, posteljine, peškira, zimske i letnje odeće i igračaka.

Ovom prilikom predsednik Opštine Bor, Živorad Petrović, izrazio je zadovoljstvo saradnjom koja postoji između lokalne samouprave, Udruženja građana „Vajfert“ i Crvenog krsta iz Bavarske i naglasio da je Bor jedini grad u Srbiji koji dobija ovakav vid pomoći.

Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što smo danas ugostili ljude iz Bavarskog Crvenog krsta. Naša saradnja traje već nekoliko godina, a ja se nadam da ćemo je u narednom periodu podići na viši nivo. Zahvalio bih se njima, ali i Udruženju građana „Vajfert“ na pomoći da mnogi naši građani dobiju ono što im je preko potrebno. Jedno veliko „hvala“ ovim ljudima čiji je jedini motiv – humanost.

Predsednica Udruženja građana „Vajfert“ naglasila je da je humanitarnu pomoć iz Nemačke do sada dobilo više od 1.000 ugroženih građana borske opštine, a preko dve stotine socijalno ugrožene dece do sada je besplatno letovalo u Nemačkoj.

Svih ovih godina, Vajfert pomaže socijalno ugroženom stanovništvu u Boru, ali i opštinskim ustanovama. Naše udruženje danas broji 1048 ugroženih članova koje oblačimo dva puta godišnje, pružamo im neophodnu pomoć u vidu posteljine, nameštaja, uniformi za rad. Takođe, pomažemo i 12 mesnih zajednica, kao i svima onima koji nam se obrate za pomoć, rekla je Jasmina Huber. 

Inače, Bavarski Crveni krst ima više od 850 hiljada pomoćnika i volontera, u čak 72 stacionara kojima koordinira Minhen, a čak 80 odsto hitne pomoći u Bavarskoj, obavlja upravo Crveni krst.