Dva šlepera humanitarne pomoći Boru od Bavarske

2
74

Bavarski Crveni krst donirao Boru dva šlepera humanitarne pomoći za socijalno ugrožene članove Udruženja građana “Vajfert”.

opstina-bavarska-vajfert

Prvi put nakon pet godina, predstavnici lokalne samouprave primili su danas članove Bavarskog Crvenog krsta i predstavnike Udruženja građana “Vajfert”. Povod ovog prijema bio je dopremanje humanitarne pomoći iz Nemačke za socijalno ugrožene članove Udruženja “Vajfert”. Veliki broj ugroženih građana dobiće pomoć u vidu nameštaja, posteljine, peškira, zimske i letnje odeće i igračaka.

Ovom prilikom predsednik Opštine Bor, Živorad Petrović, izrazio je zadovoljstvo saradnjom koja postoji između lokalne samouprave, Udruženja građana “Vajfert” i Crvenog krsta iz Bavarske i naglasio da je Bor jedini grad u Srbiji koji dobija ovakav vid pomoći.

Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što smo danas ugostili ljude iz Bavarskog Crvenog krsta. Naša saradnja traje već nekoliko godina, a ja se nadam da ćemo je u narednom periodu podići na viši nivo. Zahvalio bih se njima, ali i Udruženju građana “Vajfert” na pomoći da mnogi naši građani dobiju ono što im je preko potrebno. Jedno veliko “hvala” ovim ljudima čiji je jedini motiv – humanost.

Predsednica Udruženja građana “Vajfert” naglasila je da je humanitarnu pomoć iz Nemačke do sada dobilo više od 1.000 ugroženih građana borske opštine, a preko dve stotine socijalno ugrožene dece do sada je besplatno letovalo u Nemačkoj.

Svih ovih godina, Vajfert pomaže socijalno ugroženom stanovništvu u Boru, ali i opštinskim ustanovama. Naše udruženje danas broji 1048 ugroženih članova koje oblačimo dva puta godišnje, pružamo im neophodnu pomoć u vidu posteljine, nameštaja, uniformi za rad. Takođe, pomažemo i 12 mesnih zajednica, kao i svima onima koji nam se obrate za pomoć, rekla je Jasmina Huber. 

Inače, Bavarski Crveni krst ima više od 850 hiljada pomoćnika i volontera, u čak 72 stacionara kojima koordinira Minhen, a čak 80 odsto hitne pomoći u Bavarskoj, obavlja upravo Crveni krst.

2 KOMENTARA

  1. da milane to je tacno nazalost, mogu poimenicno da navedem ko prodaje tu robu i gde prodaju a da zlo bude vece to su jedni od glavnih ljudi u vajfertu sekretar vaferta izvesna plavusa(neznam joj ime) i neki zamenik jasminin po nadimku dika

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here