Dveri: Novi vid političkog aktivizma

9
25

Opštinska organizacija pokreta “Dveri” u Boru održala je konferenciju za medije na kojoj su potsetili da se zalažu za porodične vrednosti koje drugim strankama nisu važne, o čemu svedoči odbijanje odbornika u prethodnom sazivu da prihvate Porodičnu dekleraciju koju je predložio ovaj pokret.

kzn-dveri
Foto: DVERI

Na konferenciji je izdato sledeće saopštenje:

Svedoci smo da se vlast u Boru kao i na republičkom nivou koja je oličena u politici SNS-a i SPS-a prema porodici i porodičnim vrednostima odnosi kao zadnjoj rupi na svirali, tačnije rečeno jedine mere koje oni sprovode su antiporodične.

Činjenice koje govore u prilog gore navedenog su da su vlasti na državnom nivou odbile Zakon o zaštiti prezaduženih porodica koje Dveri već dve godine predlažu, dok su političari u opštini Bor odbili da usvoje porodičnu deklaraciju kojom bi opštinu Bor proglasili PORODIČNOM opštinom, i kojom bi se svaki odbornik, i svaka vlast u SO Bor obavezala da služi svim našim porodicama.

Na žalost, tu nije kraj, vlastodršci opštine Bor su odbili da osnuju odbor za porodicu koju su Dveri predlagale u sklopu porodične deklaracije. Takođe smo apelovali i predlagali da se svi odbornici u SO Bor i svi članovi upravnih odbora odreknu svojih dnevnica i da se od tih para osnuje fond za lečenje bolesne dece u našoj opštini, međutim borski vlastodršci su ostali i na to nemi i gluvi.

Ovo samo pokazuje da postojeće stranke nisu rešenje već da predstavljaju problem ovog društva, i da je konačno došlo vreme za nov način političkog organizovanja u Srbiji koji predvode mladi i obrazovani ljudi.

Pokret Dveri na predstojećim lokalnim izborima izlazi samostalno kao Grupa građana pod br. 5 DVERI –VLADAN GLIŠIĆ. Tačnije kao grupa NEZADOVOLjNIH građana! Na republičkom nivou izlazimo pod br. 9 DVERI – BOŠKO OBRADOVIĆ.

9 KOMENTARA

  1. Koliko je meni poznato a široj javnosti Dveri postoje 15 god i nisu stranka već udruženje građana i na lokalne izbore izlaze kao grupa građana a isto tako i na republičke, sve stranke u Srbiji su udbaške tvorene što njihovo delo i pokazuje, Dveri su jedine ustale protiv stranačko parazitskog sistema i zato imaju moju podršku, onaj mladi čovek je gostojući na RTV Bor lepo reko da su stranke kancer ovog društva, meni samo nije jasno kako to da na ove mlade ljude konstantno idu napadi i od vlasti i odopozicije, to samo pokazuje da su oni jedino što vredi na našoj društvenoj i političkoj sceni, preporuka svima kojima je muka od vlasti i dobro plaćene opozicije da slušaju radio snaganaroda.rs

  2. Ne Aleksandra u zabludi si,jeste da postoje 15 godina ali od jedmput su poceli od udruzenje gradjana da se bave aktivno politikom ili receno od proslih izbora.Isto tako i obraz je bio udruzenje ili kako god “patrotska ogranizacija” pa su se sada slizali sa radikalima,e to tako ce te i vi na sledecim izborima kada vidite da nemozete nista uradite sami.Ne verujem ni jednoj partija,pa ni udruzenje gradjana kao sto ste vi.Jer ste fabrika udbasa ili bolje receno kombi organizacija pojavite se od jedamput pozovete narod na ulice narod se pobije a vi posle se slizite sa strankama pa vladate nad nama.Isto tako se sada desava u Ukrajni za sve kriv onaj Vitalin Klicko djubre od coveka zaradio je velike pare od boksa pa mu je bilo malo,pa sada cepa svoju otadzbinu jer se prodao stranim silama.Nisam za ruse ali je ovo zalosno sto radi.

  3. Ajde da ne sudimo prebrzo, vreme će pokazati, nema potrebe unapred osuđivati mlade ljude već im treba dati šansu da pokažu šta znaju i šta umeju, a i mladima svakako treba pomoći, punih 25 godina slušamo jedne te iste i vreme je da na njihovo mesto dođu mladi, obrazovani i nekopromitovani ljudi, bar ja tako mislim, što se tiče Klička upotpunosti se slažem

  4. Nije lepo unapred osuđivati mlade ljude jer oni nisu krivi za stanje u kojem se nalazimo, pustite nek vreme pokaže ko su i šta su, a i ovo što rade na republičkom i lokalnom nivou je više nego herojski čin, jednostavno mlade ljude ne treba osuđivati i vređati već im treba dati šansu da pokažu šta znaju i umeju, kao majka dva studenta podržavam njihovu priču, budućnost u koju verujem nisu ni Vučić ni Dačić ni Tadić ni Dinkić ni Đilas ni Koštunica već ovi mladi ljudi, a i red je vala da se mladima pomogne i da šansa, što se tiče Klička upotpunosti se slažem

  5. Ja ne osudjujem mlade jer i ja sam mlad covek.Ja osdjujem ono sto ce da se desi da ce na kraju da prodaju program i uzmu pare i iza njih ko stoji.Ja zato kritikujem a protiv mladih nemam nista.A za onu drugo ste upravu 25 godina jedna te ista prica.

  6. Za 15 godina postojanja nisu prodali ništa i ostali su verni svom programu i svojim idejama, nemojte zaboraviti da su pokrenuli nacionalnu izdavačku kuću Catana Mundi, radio sanganaroda.rs, da su jedini koji organizujuju kulturne i društvene događaje itd, ako se desi da prodaju program onda tad pričajte o tome, ne treba unapred osuđivati, kao mladog čoveka pozivam Vas da se ukqučite u borbu ako ne u Dverima onda pokrenite Vi nešto, neku organizaciju, neko udruženje ili tome slično, poenta je u tom samoorganizovanju mimo stranačkog sistema, a Dveri to savršeno rade i na polju kulture, humanitarnog rada, socijalnog i društvenog angažmana i na nivou politike, ako ate već mlad čovek iskoristite vašu energiju i angažujte se, verujte da ću Vas podržati, majka sam i mladi će uvek imati moju podršku, svako dobro i uspeh u borbi

  7. Prvo skocite pa recite hop,mnogi su se prodali do sada,a onako kao nece ma ajde molim vas!Culi ste za njih od pre par godina ljudi se manjaju za cas.Nisam clan ni jedne partije,ali zato podrzavam samo Monarhiju i nista drugo.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime