Dveri: Novi vid političkog aktivizma

Opštinska organizacija pokreta „Dveri“ u Boru održala je konferenciju za medije na kojoj su potsetili da se zalažu za porodične vrednosti koje drugim strankama nisu važne, o čemu svedoči odbijanje odbornika u prethodnom sazivu da prihvate Porodičnu dekleraciju koju je predložio ovaj pokret.

kzn-dveri
Foto: DVERI

Na konferenciji je izdato sledeće saopštenje:

Svedoci smo da se vlast u Boru kao i na republičkom nivou koja je oličena u politici SNS-a i SPS-a prema porodici i porodičnim vrednostima odnosi kao zadnjoj rupi na svirali, tačnije rečeno jedine mere koje oni sprovode su antiporodične.

Činjenice koje govore u prilog gore navedenog su da su vlasti na državnom nivou odbile Zakon o zaštiti prezaduženih porodica koje Dveri već dve godine predlažu, dok su političari u opštini Bor odbili da usvoje porodičnu deklaraciju kojom bi opštinu Bor proglasili PORODIČNOM opštinom, i kojom bi se svaki odbornik, i svaka vlast u SO Bor obavezala da služi svim našim porodicama.

Na žalost, tu nije kraj, vlastodršci opštine Bor su odbili da osnuju odbor za porodicu koju su Dveri predlagale u sklopu porodične deklaracije. Takođe smo apelovali i predlagali da se svi odbornici u SO Bor i svi članovi upravnih odbora odreknu svojih dnevnica i da se od tih para osnuje fond za lečenje bolesne dece u našoj opštini, međutim borski vlastodršci su ostali i na to nemi i gluvi.

Ovo samo pokazuje da postojeće stranke nisu rešenje već da predstavljaju problem ovog društva, i da je konačno došlo vreme za nov način političkog organizovanja u Srbiji koji predvode mladi i obrazovani ljudi.

Pokret Dveri na predstojećim lokalnim izborima izlazi samostalno kao Grupa građana pod br. 5 DVERI –VLADAN GLIŠIĆ. Tačnije kao grupa NEZADOVOLjNIH građana! Na republičkom nivou izlazimo pod br. 9 DVERI – BOŠKO OBRADOVIĆ.