Dveri predale “porodičnu deklaraciju” lokalnom parlamentu [VIDEO]

2
113

Pokret “Dveri” predao je Skupštini opštine, lokalnom rukovodstvu i političkim strankama  koje imaju odbornike, nacrt Porodične deklaracije, koja, kako smatraju, treba biti osnovni dokument porodične politike na lokalu.

Članovi ovog pokreta obratili su se medijima ispred zgrade SO Bor i izneli podatke koji, kako kažu, upozoravaju i alarmiraju.

“U proteklih deset godina Srbija ima oko 400.000 stanovnika manje, znači da u proseku godišnje nestane jedan grad veličine Bora. Prosečna starost stanovnika je 43 godine, a prosečna porodica ima samo jedno dete. Pokret “Dveri” od svog osnivanja predlaže formiranje Ministarstva za brigu o porodici dok Vlada uporno insistira na nekim drugim vrednostima. Kao rezultat te politike imamo situaciju da se 2016. godine rodilo najmanje beba, u poslednjih 100 godina. Mi se sada obraćamo lokalnoj samoupravi da se usvoji ova deklaracija. Konkretne mere bile bi podrška u smislu poreskih olakšica, podrška samohranim porodicama, a to su one porodiceu kojima ni jedan član ne radi. Tu je predložena i mera pomoći za drugo, treće i svako naredno dete, u vidu besplatnih udžbenika, školovanja i drugih olakšica. Takođe i mediji bi trebalo da promovišu zdrave i prave vrednosti braka i porodice”, istakao je Saša Stanković, predsednik Okružnog odbora Pokreta “Dveri”.

Ovaj pokret je ovu deklaraciju predao u mnogim opštinama i gradovima u Srbiji, a do sada je u pet lokalnih samouprava ista i usvojena.

2 KOMENTARA

  1. Svaka cast Sasa i Dveri i samo gurajte tu pricu , pa ko je toliko sebican i slep ili ne daj Boze glup da ne shvati u kakvoj smo opasnosti kao narod, onda neka mu je Bog na pomoci . Svet pa tako i Srbija je u kandzama slobodnjastva, lazne borbe za oslobodjenje coveka – neoliberalizam . Vec nas uspesno oslobadjaju od rada i redovne zdrave hrane , vec nas uspesno oslobadjaju od braka i bracne zajednice , majke abortusom oslobadjaju od dece a decu od zivota jer zasto postojati ako je kraj smrt . Takodje vrlo uspesno nas oslobadjaju od posedovanja resursa kojima narod raspolaze jer pobogu pripadaju svima na svetu (kakvog li licemerja)ali najvise od svega su nas oslobodili zajednistva pa i ne cudi komentar gore u kome vas nazivaju fasistima neznajuci da je to strano Srpskom narodu i da smo kao narod to dokazali u ratovima .Fasizam je zapadna ideologija potekla od salonskih politicara na nagovor finansijskih oligarha i korporativne plutokratije.
    Vi ste jedina prava opozicija u parlamentu i ne cudi vristanje u medijima kad kod se oglasite.
    Ovo su vremena kada strada istina a caruje laz i morate istrajati na osvescenju naroda koji sve vise potseca na recimo one domorodce iz knjige Time mashine sjajnu Welsovu kritiku nadolazeceg vremena.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime