Džabe apeli policije i kazne do 100.000 dinara, detonacije od petardi odjekuju Borom

0
660

Uprkos apelu Ministarstva unutrašnjih poslova da se građani tokom praznika suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava i da ih ne kupuju na neovlašćenim mestima poput uličnih tezgi i pijaca detonacije odjekuju Borom.

„Upotreba takvih pirotehničkih sredstava nosi sa sobom velike rizike koji se ogledaju u trajnim posledicima po zdravlje, uznemirenje građana, narušavanje javnog reda i mira, kao i moguće izazivanje požara i eksplozija“, poručio je Momčilo Sovilj iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova svakodnevno preduzimaju mere i radnje iz svoje nadležnosti radi kontrole prometa pirotehničkih sredstava i suzbijanja nelegalne prodaje, a svako ko se bude ponašao suprotno zakonu biće sankcionisan.

Ipak to nije odvratilo one kojima doček Nove godine ne može da prođe bez prekomerne upotrebe pirotehnike.

Za bacanje petardi i narušavanje javnog reda i mira, inače, preti kazna od 50.000 do 100.000 dinara ili rad u javnom interesu od 40 do 120 časova. Ista kazna je i za roditelje maloletne dece.

I Udruženja za zaštitu životinja apelovala su na građane da ne bacaju petarde kako životinje na ulici i kućni ljubimci ne bi doživljavali traume.

Predavanja za borske osnovce

Za učenike borskih osnovnih škola organizovanja su predanja o opasnosti zloupotrebe petardi i drugih pirotehničkih sredstava.

Na interaktivnom času đacima su predočene najčešće povrede do kojih dolazi neovlašćenom upotrebom pirotehnike, ali i kaznenom politikom.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here