Džudo klub Bor doneo osam medalja sa međunarodnog turnira „Struga Open”

Džudisti Džudo kluba Bor osvojili su osam medalja proteklog vikenda na medjunarodnom turniru „Struga Open” u Makedoniji, od kojih je jedna zlatna, četiri srebrne i tri bronzane.

Na turniru je učestvovalo preko 500 takmičara iz trinaest zemalja Balkana. Borski džudisti su sa ovog turnira doneli osam medalja i to jednu zlatnu koju je osvojila Sara Šainović, četiri srebrne koje su uzeli Teodor Luka Nikolić, Strahinja Ristić, Veljko Stanković i Stefan Petrovski, kao i tri bronzane koje su doneli Nikola Aritonović, Nikolina Aritonović i Anastasija Nikolić.

„Ove godine već imamo pet državnih medalja za starije kadete, pionire i juniore. Ove godine smo bili na dvadesetak takmičenja, a nedavno smo se uputili na najdužu destinaciju od kad postoji klub, odnosno u Strugu u Makedoniji. Četrnaestoro dece iz Džudo kluba Bor bilo je tri dana na turniru „Struga Open”, od kojih je njih osmoro uzelo medalje”, ističe predsednik Džudo kluba Bor, Vladimir Nikolić.

U Džudo klubu Bor trenira sto dvadesetoro dece uzrasta od četiri do devetnaest godina koja su podeljena u četiri grupe, odnosno takmičarsku grupu, grupu A, napredniju grupu i školicu džudoa.