Ekipa „Foto Svarče“ pobednik turnira u basketu „Peta mesna zajednica“

Pobednik drugog po redu turnira u basketu „Peta mesna zajednica“ je ekipa „Foto Svarče“ koja je u finalu nakon produžetaka savladala ekipu „Paja i drugari“ rezultatom 17:14.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

Nakon prva dva dana velike borbe po grupama, nedelja je bila predviđena za utakmice eliminacione faze.

Posle mečeva četvrtfinala u polufinalu su se sastale ekipe Paja i drugari i Mlađi referenti, odnosno Foto Svarče i Blejaća brigada. U veoma čvrstim i neizvesnim polufinalima kao pobednici su zasluženo izašle ekipe Foto Svarče i Paja i drugari.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

Tokom čitavog finalnog meča ekipa Foto Svarče je kontrolisala rezultat i na minut i deset sekundi do kraja imala prednost 12:6. U poslednjih 70 sekundi meča ekipa Paja i drugari uspela je da pogodi tri šuta za dva poena (šut za tri poena u košarci) i na taj način odvede finalni meč u dodatna tri minuta produžetka. U produžecima su ipak basketaši ekipe Foto Svarče bili skoncentrisaniji i zasluženo odbranili titulu osvojenu prošle godine.

U duelu za treće mesto Blejaća brigada je savladala Mlađe referente rezultatom 21:16.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

Za osvajače prva tri mesta organizatori turnira obezbedili su vredne nagrade, a po njihovim rečima može se videti da su veoma zadovoljni kako je trodnevni turnir protekao:

„Veoma smo zadovoljni ovogodišnjom organizacijom turnira kao i brojem prijavljenih ekipa. Zahvaljujemo se svim igračima na učešću, ljudima koji su pomogli da se ovaj turnir održi kao i publici koja je i ove godine prisustvovala najboljem basketu u gradu. Drago nam je što smo uspeli da ponovo napravimo zanimljiv događaj u naselju i omladinu usmerimo na put sporta i zdravih vrednosti. Cilj nam je da ovaj turnir postane tradicija a ukoliko ovako nastavimo taj cilj ćemo sigurno i ostvariti. Vidimo se sledeće godine!“

Foto: Igor Mitrović (www.bor030.net)

Turnir u basketu 3 na 3 „Peta mesna zajednica“ u poslednje dve godine je jedini basketaški turnir u gradu na kojem mogu učestvovati igrači gotovo svih kategorija i predstavlja pravi uvod za turnir u „Street“ basketu koji se svake godine održava u glavnoj ulici Bora. Ono što možemo zaključiti je da će mesec avgust definitivno postati glavni basketaški mesec u Boru.