Ekološka akcija kompanije Srbija Ziđin Majning povodom Svetskog dana životne sredine

Srbija Ziđin Majning, povodom Svetskog dana životne sredine, organizovala je ekološku akciju u kojoj su zaposleni čistili područje zelenog rudnika Čukaru Peki. Akcija je deo kontinuirane posvećenosti zaštiti i unapređenju životne sredine, što ističu u kopaniji, kao ključni zadatak svih članova društvene zajednice.

Lidija Mihajlović, zamenik supervizora za poslove održavanja zelenila u službi za zaštitu životne sredine, izjavila je da je Srbija Ziđin Majning društveno odgovorna kompanija koja svoju posvećenost bezbednosti, zdravlju na radu i zaštiti životne sredine dokazuje svakodnevnim ekološkim aktivnostima.

„U našem godišnjem kalendaru, koji ima 366 ekoloških dana, današnji dan zauzima značajno mesto. U želji da ukažemo na značaj postizanja i očuvanja ekološkog reda na području našeg zelenog rudnika Čukaru Peki, i ove godine organizujemo akciju čišćenja i uređenja rudnika,“ izjavila je Mihajlović.

Ovogodišnja akcija je bila fokusirana na prikupljanje plastičnog otpada, kako bi se ukazalo na problem njegove razgradivosti, zapaljivosti i negativnog uticaja na životnu sredinu i zdravlje ljudi. Rezultati akcije su pokazali da je na ukupnoj površini od tridesetak hektara prikupljeno manje od 10 kilograma otpada, što potvrđuje visok nivo čistoće područja rudnika Čukaru Peki.

Pored redovnih akcija čišćenja i uređenja, kompanija se bavi i ozelenjavanjem, pošumljavanjem i rekultivacijom terena.

U prvom kvartalu ove godine posađeno je 30.000 sadnica drveća i žbunastih vrsta, dok je pre mesec dana zasađeno 8000 cvetnih zasada. Između dva Svetska dana zaštite životne sredine, posađeno je ukupno 122.000 sadnica drveća i ozelenjeno oko 100 hektara površine.

„Naša poruka je da treba negovati Zdrave životne navike jer one grade Čisto radno okruženje. Čisto radno okruženje omogućava Zdrave uslove rada, a Zdravi uslovi rada kreiraju Zdravu životnu sredinu za sve nas,“ zaključila je Mihajlović, naglašavajući značaj ekološke posvećenosti koju neguje tim za ozelenjavanje kompanije.