Epidemiološka situacija u Boru pod kontrolom, osam pacijenata na oporavku od koronavirusa

U gradu Boru trenutno se osam pacijenata oporavlja od koronavirusa, saopštila je direktorka Doma zdravlja dr Vesan Radosavljević na današnjoj konferenciji za medije.

Ona je kazala da se od poslednjeg izveštaja oporavila jedna osoba, pa je prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Boru trenutno koronavirus aktivan kod osam osoba.

„Svi ovi pacijenti su sa blagom simptomatologijom, pridržavaju se terapije i dobro se osećaju. S obzirom da se i dalje održava negativan bilans, odnosno beleži se znatno veći broj negativnih testova, to nam govori da je situacija u Boru i dalje pod kontrolom“, kazala je dr Radosavljević.

Direktorka je skrenula pažnju da se i pored povoljne epidemiološke situacije u Boru svi građani nastave da se ponašaju odgovorno i da prate instrukcije državnog Kriznog štaba.

„Iskoristila bih ovu priliku da ponovo apelujem na građane da ostanu dosledni i odgovorni prema svome zdravlju, da nose maske u zatvorenim prostorima i da vode računa o distanci“, poručila je Boranima dr Radosavljević.

Kovid ambulanta u ulici Moše Pijade radi svakog radnog dana od 7 do 20 časova, a vikendom do 17 časova.

Proteklog vikenda je u ovoj ambulanti testiran osetno manji broj pacijenata sa respiratornim tegobama i povišenom temperaturom, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije.