EPS: Poslednje povećanje struje u julu 2013.

Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije demantovaoje danas informaciju RTS-a o promeni cene električne energije i podsetilo da je cena poslednji put promenjena u julu 2013.godine.

dalekovod-struja

JP Elektroprivreda Srbije u saopštenju navodi da je iznenađeno jutrošnjom grubom greškom voditelja jutarnjeg programa RTS, koji je tvrdio da je cena električne energije povećana u skorije vreme, što ne odgovara istini.

Naime, ističu iz tog preduzeća, povećanje cene električne energije poslednji put je odobreno u julu 2013. godine, a stupilo je na snagu 1. avgusta 2013 godine.
„Takođe napominjemo da je cena javnog snabdevanja električnom energijom u Srbiji najjevtinija u Evropi i da je za 30 odsto niža nego u regionu, što znači de je EPS u poslednjih osam godina na razlici između tržišne i cene javnog snabdevanja izgubio preko šest milijardi evra“, napominje se u saopštenju.

Iz EPS-a poručuju da žele da veruju da ovakav propust voditelja nije zlonameran i da je javnom servisu stalo do istinitog informisanja građana, kao i EPS-u, dodajući da zahtevaju javno izvinjenje i ispravku sutra u istom terminu.

(Tanjug)