Evropski dan jezika obeležen u Osnovnoj školi „3. oktobar“

Povodom Evropskog dana jezika, koji se svake godine obeležava 26. septembra, profesori Aktiva stranih jezika Osnovne škole „3. oktobar“ u Boru zajedno sa svojim učenicima danas su okupljenoj publici prikazali bogat i raznovrstan sadržaj na nekoliko stranih jezika i time ukazali na potrebu i značaj njihovog učenja. 

Foto: Mirjana Spasić
Foto: Mirjana Spasić

Savet Evrope inicirao je obeležavanje Evropskog dana jezika 2001. godine i od tada se on obeležava svake godine 26. septembra. Lingvistička raznolikost je sredstvo koje može doprineti boljem razumevanju različitih kultura i ključni je element u bogatom kulturnom nasleđu našeg kontinenta.

Evropski dan jezika obeležava se širom kontinenta organizovanjem različitih manifestacija i aktivnosti, a ove godine se obeležavanju ovog praznika priključila i Osnovna škola „3. oktobar“ u Boru, u kojoj je Aktiv profesora stranih jezika zajedno sa svojim učenicima pripremio bogat sadržaj koji je publici predstavljen na engleskom, francuskom, španskom, ruskom, ukrajinskom i vlaškom jeziku. Na taj način učenici ove škole ukazali su na značaj učenja i poznavanja stranih jezika, kao i na bogatstvo i lepotu samih jezika.

Prema rečima Slađane Đorđević, profesora engleskog jezika ove škole, može se zaključiti da je kod učenika prisutna velika želja da ovladaju stranim jezicima koje nastava ove škole nudi i da su mladi ljudi svesni da vrede onoliko koliko stranih jezika poznaju.