EXIT festival – veče broj 2

exitZvezde druge večeri bili su Beastie Boys na glavnom stejdžu, ali zabava nije izostala ni na manjim stedževima. Fantastičan provod i puno mladih ljudi.
 

 
Nakon prve večeri i prespavanog dana nismo imali mnogo vremena da sređujemo utiske jer smo se već oko 20h uputili na tvrđavu. Velike kolone na ulasku su standardna pojava ali se nakon tridesetominutnog čekanja ipak ulazilo na festival. Infopultovi su odlično raspoređeni na prostoru tvrđave tako da se posetioci vrlo lako mogu informisati o nastupima i uslovima na tvrđavi. Drugog dana Exit je posetilo oko 50.000 ljudi.
 
Ekipa sajta Bor030.net je najpre posetila World  Stejdž na kome su se mogli čuti  moderni ritmovi u kombinaciji sa  Etno zvukom.  Nastup grupe Gyees iz Subotice nikoga nije ostavio  u mestu. Masa je bila izuzetno vesela a Etno džez pravo osveženje na tvrđavi. Nakon grupe Gyess nastupio je Šaban Bajramović sa džez orkestrom, jednostavno rečeno savremeni etno zvuk koji osvaja.
 
exit

Strani posetioci su uglavnom bili stacionirani na glavnom stedžu i Dens Areni, dok ih je na ostalim Stedževima vilo manje. Nakon World Music stedža uputili smo se na Fusion Stedž na kome u glavnom nastupaju domaće rok grupe. Prisustvovali smo nastupu Novosadske rok grupe Ateist Rep. Plato je bio potpuno ispunjen i masa je bilo poprilično vesela.

exit

Došlo je vreme za nastup Beastie Boysa tako da je Main stedž bio naša naredna destinacija. Na glavnom stedžu je u trenutku udarnih nastupa uvek ogromna gužva, tako da se pravo prema bini kroz masu ne može nikako proći. Ipak doživljaj je na mestu je je ozvučenje kvalitetno a pored bine su postavljena i 4 video bima. Britanci su prašili čitava 2 sata a polovina posetilaca su bili upravo Britanci. Jenda od karakteristika Exit festivala je što Britanske izvođače i Britansku publiku spaja hiljade kilometara daleko od matične zemlje. Generalno, glavni stedž jeste najveći ali je zbog toga i ogromna gužva. Nama je lično bolji provod bio na manjim stedževima, a neki od njih su Latino i Rege stedž.

exit
Latino stedž sa ritmom Kube i Brazila je poseban doživljaj. I ako jedan od najmanjih stedževa sigurno je najveseliji. Veliki broj momaka i devojaka đuska u latino ritmu uz izvđače, igračice i učitelje plesa iz Južne Amerike. "Mesaj, mesaj" stil (kako ga je nazvao Kubanac na bini) zapalio je masu. Zaista stedže koji se ne sme zaobići.
 
Prosto je nemoguće obići sve stedževe i biti na  svim zanimljivim mestima u isto vreme. Zbog velikog broja stranaca imali smo utisak da je festival u inostranstvu, zaista fantastična prilika za naše mlade da se druže sa vršnjacima iz inostranstva. Što se cena tiče, kreću se od 80 dinara za vodu, 120 dinara Tuborg pivo, 150 Buster energy, generalan utisak je da su cene sasvim solidne i za svačiji džep (za strance ponajviše, čak se i "žale" da je piće 3 do 4 puta jeftinije nego kod njih).
 
Za naredne dane, što se domaćih grupa tiče, najbolji performans biće poslednjeg dana festivala kada nastupaju Van Gogh (Main stedž), Negativ, Edo Maajka (Fusion Stedž), a posebnu pažnju će privući nastup inostrane grupe Wu-Tang Clan.
 
Najnovije slike sa drugog dana EXITa možete videti u našoj fotogaleriji.
Sve izveštaje sa EXITa možete videti u sekciji EXIT 007.