Exit mania počinje

 Exit festival, jedan od najboljih evropskih muzičkih festivala, od 10. do 13. jula 2008. privućiće iznova ogroman broj ljubitelja urbanog zvuka. Lokacija poznata: Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Muzičke zvezde ove godine biće Sex Pistols, Nightwish, Pol Veler, The Hives, Manu Chao, Gossip, Roni Sajz, Primal Scream, Gogol Bordello, Ministry, Marki Ramon, Gentleman… Manji po površini ali nikako po energiji biće i ostali stejdževi gde je najavljena plejada udarnih,urbanih,domaćih grupa. Neizostavna je i Dance arena na kojoj nastupaju Deep Dish, Sven Vat, Klod Vonstrok, Loren Garnije, Kruder&Dorfmajster, DJ Axwell i drugi.

Exit nije samo Main Stejdž. Latino stedž sa ritmom Kube i Brazila je poseban doživljaj, iako jedan od najmanjih sigurno je naj veseliji. World Music stejdž predstvalja spoj modernih ritmova i Etno zvuka, stejdž na kome je prošle godine nastupao i legendarni Šaban Bajramović. Neizostavna tačka na Exitu je i Rock Fusion Stejdž, sa domaćim rok grupama i urbanom veselom publikom. Ukoliko želite da se odmorite u nekom delu večeri tu je i bioskop na otvorenom.

Program svake večeri počinje oko 20h, do 24h svi stejdževi su uzavreli, a nakon toga se masa u glavnom seli na Dance arenu koja do ranih jutarnjih sati bruji u tenho ritmu. Exit festival je poseban i po tome što ga poseti ogroman broj stranaca, svake godine preko 10.000, tako da ima trenutaka kada vam se čini da ste negde u Mančesteru, a ne u Novom Sadu.

 

Karte
Jednodnevne ulaznice se mogu nabaviti u ekspoziturama Erste banke, od 2. juna po sledećim cenama:
Četvrtak 10. Jul – 2490 dinara, Petak 11. Jul – 2590 dinara, Subota 12. Jul – 3090 dinara, Nedelja 13. Jul – 2890 dinara. Četvorodnevne ulaznice se mogu kupiti po pretprodajnoj ceni od 5490 dinara na sajtu EXIT festivala, dok će u redovnoj prodaji cena ovih karata iznositi 7790 dinara.

Prevoz
Od Bora do Novog Sada nema direktne linije, ali se može stići najpre autobusom do Beograda, a zatim vozom do Novog Sada. Preporuka je da se od Beograda izbegne autobuski prevoz jer je cena karte daleko veća od karte za voz. Sveukupna povratna karta bi stajala oko 1000 dinara.

Smeštaj
Organizatori Exita su se ove godine do detalja pobrinuli da gostima, osim kampa, u ponudu uvrste i ostale vidove smeštaja. Tako će svima na raspolaganju biti hoteli, hosteli, privatni stanovi. Svaki korisnik ove usluge pri dolasku u Novi Sad, pored garancije Exita o legalnosti smeštaja, dobija i kontakt telefon domaćina-volontera koji mu stoji na raspolaganju sve dane tokom festivala za davanje bilo kakvih informacija vezanih za Exit Više informacija na sajtu www.exittrip.org
 
Cene
Cene pića na Exitu se kreću od 80 dinara za vodu, 120 dinara Tuborg pivo, 150 Buster energy. Generalan utisak je da su cene sasvim solidne i za svačiji džep.

Bor030 je prošle godine posetio Exit festival i izveštavao sa prve i druge večeri. Ukoliko bude tehničkih mogućnosti, Bor030 če i ove godine biti na Exitu.

 
Prošlogodišnji izveštaji :

 
 [youtube:http://www.youtube.com/watch?v=6GCFoFVjJiI]