Fantastičan uspeh zlotskih i borskih sportista: Šest državnih prvaka u Fudokan tradicionalnom karateu

0
1380

Na 31. Fudokan prvenstvu Srbije, održanom u Kraljevu, karatisti i Bora i Zlota, članovi Karate kluba “Sureido” iz Bora osvojili su čak šest titula državnog prvaka, vrativši se sa ukupno šest pehara i 10 medalja.

Milica Dragijević i Mile Baraković iz Zlota pobednici su Fudokan prvenstva Srbije u Fudokan sport borbama, Milica u kategoriji kadetkinja do 54 kilograma, a Mile u kategoriji juniora do 52 kilograma.

Emilija Stanijević, takođe iz Zlota, osvojila je u kategoriji mlađih pionirki u disciplini kate pojedinačno srebrnu medalju i drugo mesto, a Mateja Tabaković bronzu u disciplini Fudokan sport borbe u kategoriji starijih pionira do 45 kilograma.

Fantastičan uspeh zabeležili su i mladi Borani, članovi kluba “Sureido”. Titulu prvaka Srbije osvojilo je čak četvoro mladih: Mia Miletić u kategoriji starijih pionirki do 45 kilograma u Fudokan sport borbama, kao i Anita Filipovski u istoj disciplini, ali u kategoriji omladinki do 61 kilogram.

Sofija Mejlanović novi je prvak Srbije u disciplini Kihon Kumite, u kategoriji starijih pionirki, kao i Stefan Petrović u disciplini kata ikkaido u kategoriji kadeta.

Nina Petrović je u kategoriji poletaraca ponela titulu vicešanpionke, osvajanjem srebrne medalje, a takmičila se u disciplini kata pojedinačno/apsolutni nivo.

Srebro i titulu vicešampionke osvojila je i Anđela Dimitrijeviću Fudokan sport borbama kod kadetkinja u disciplini do 54 kilograma.

U master kategoriji bronzanu medalju, koja po oceni kluba “Sureido” sija kao zlato, osvojio je i trener i takmičar Dalibor Džunić.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime