Festival ponosa “Zona tolerancije” iduće godine na Felix Romulijani

0
33

Saša Mirković, atuelni predsednik Skupštine grada Zaječara i poslanik u Narodnoj skupštini, nedavno je najavio da će se u Zaječaru 2015. godine održati prvi Prajd festival. Na ovoj inicijativi se ozbiljno radi, a već je poznato da će naziv festivala biti “Zona tolerancije”.

felix-romuliana

“Zaječar kao grad koji ima najveći festival rok muzike skoro pedeset godina biće spreman da izađe u susret i napravi Prajd festival iduće godine, te da na tom festivalu sa pripadnicima LGBT populacije i organizatorima pokažemo šta znači zajednički život”, istakao je pre mesec dana u Domu Narodne skupštine Mirković.

sasa-mirkovic-best
Saša Mirković / Foto: tvbest.rs

Komentarišući izbor lokacije na kojoj će biti održan festival, Mirković je za Best portal izjavio da je upravo graditelj Feliks Romulijane rimski car Maksimilijan Galerije izdao prvi edikt o toleranciji i da će zato ovaj lokalitet biti “Zona tolerancije”.

“Feliks Romulijana na kojoj će biti održan Prajd festival predstavlja rezidenciju rimskog cara Gaja Valerija Maksimilijana Galerija. Galerije je pre nešto više od 1700. godina izdao prvi edikt o toleranciji. Upravo će iz tog razloga Prajd festival nositi naziv „Zona tolerancije“ , a Feliks Romulijana će za vreme ove manifestacije biti proglašena mestom tolerancije”, rekao je Mirković.

(TV Best / Bor030)

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here