Film „SOS spasite naše duše“ premijerno prikazan u Boru

Film „SOS – spasite naše duše“, koji je sniman na Borskom jezeru, premijerno je prikazan sinoć u bioskopu „Zvezda“. Gosti večeri, među kojima su: Slobodan Šijan – reditelj, Dragoljub Vojinov – direktor filma, Neda Arnerić – u ulozi Rozalije, Zoran Ćulibrk – producent i Jasmina Sanader – kostimograf, predstavili su se gledaocima kao deo filmske ekipe.

SOS Spasite nase duse

 

Na preskonferenciji gosti su pričali o samom snimanju filma. Naveli su da je snimanje bilo otežano jer se radilo u oktobru po hladnom vremenu. Scene plaže, leta i u lepršavim haljinicama snimale su se u žurbi, na temperaturi od -2 °C. Reditelj Slobodan Šijan je u šali naveo je da se glumica Neda Arnerić vrlo dobro snašla u scenama u vodi na tako niskoj temperaturi i da je čak bila hrabrija od ostalih glumaca. Takođe je rekao da su i mnogi statisti iz Bora osetili da snimanje nije baš tako glamurozno kao što se na filmu vidi.

 

Uslovi hotela „Jezero“ na Borskom jezeru, gde su bili smešteni i gde su snimane neke scene, su im dosta poslužili i ako je hotel u ruiniranom stanju i zatvoren za posetioce. Prazan hotel im je poslužio i kao studio koji su malo preuredili. 

Reditelj filma, Dragoljub Vojinov je rekao da je Bor „Srpski Holiwood“ jer ima fantastične eksterijere i okolinu koje treba iskoristiti. I da nije slučajno što su u Boru snimani filmovi „Na putu za Katangu“, „Čarlston za Ognjenku“ i „SOS – spasite naše duše“.

Kostimograf Jasmina Sanader je imala zadatak da kostitima dočara vreme radnje filma. „To je odgovoran posao jer je to epoha koja se pamti i gde vi ne možete da improvizujete“ – rekla je Sanader.

Na pitanje da li je bilo teško okupiti prave glumce za film, Slobodan Šijan je rekao: „Imao sam sreću da dobijem zaista vrhunske glumce, Bilo mi je zadovoljstvo da radim i sa saradnicima i sa nekim novim glumcima kao što su Dragan Bjelogrlić, Predrag Ejdus, Lazar Ristovski i drugi“.