Filmska dela Borana predstavljena u Domu omladine

U subotu 25. maja u konferencijskoj sali Doma omladine organizovan je kulturni događaj pod nazivom „Kadar iz mog ugla – Filmska dela Borana“.

U prepunoj konferencijskoj sali Doma omladine u dvo i po časovnom programu borskoj publici predstavljeno je ukupno osam kratkometražnih i animiranih filmova kreiranih od strane borskih filmskih radnika – režisera, animatora, direktora fotografije, snimatelja, montažera.

Čast da otvori program pripala je Mihajlu Dragašu sa filmom „Iskon“. Nakon reprodukcije filma Mihajlo se publici obratio sa nekoliko reči i detaljnije opisao radnju i razlog nastanka filma.

Film „Meč“ („Match“) Milene Cvetkovske je naredni kratkometražni film predstavljen borskoj publici. Poput Mihajla, i Milena je dobila deset minuta da bliže predstavi sebe i svoj rad.

U nastavku su prikazani filmovi pod nazivom “Bilo gde, Bor” Uroša Petrova i “Krila i stvari “ Stefana Đorđevića.

Nikola Ležaić se publici obratio online uključenjem putem Skype-a. Odgovorio je na nekoliko postavljenih pitanja voditelja programa i nešto više rekao o svom radu, a nakon razgovora prikazan je njegov film “The Devils toy”.

Borski srednjoškolci Anja Đurić, Lenka Begović i Andrija Pešić publici su predstavili animirani film „Ekologija Kosmos“ kojim su učestvovali na konkursu „Evrospki dnevnik 2018/19“.

Za sam kraj večeri prikazan je film “Ako ikada jedne noći bilo kad” Maje Radošević.

Ovim događajem je napravljen uvod u bogat kulturno-umetnički sadržaj koji ovog leta Borane očekuje u Domu omladine.