FK „Bor 1919” počinje sa pripremama, cilj ulazak u Srpsku ligu

Upravni odbor Fudbalskog kluba „Bor 1919” imenovao je Bogišu Stojiljkovića za šefa stručnog štaba, dok će pomoćni treneri biti Dragan Ivanov i Marko Terzić.

Cilj FK „Bor 1919” jeste da uđe u Srpsku ligu, kaže sportski direktor kluba, Dušan Marković, a nakon što je danas održan sastanak sa igračima, sutra bi trebalo da počnu pripreme.

„Politika kluba je da se zadrže svi igrači, ali i da se dovedu novi članovi, kako bismo ostvarili cilj da uđemo u Srpsku ligu”, kaže Marković.

Upravni odbor Fudbalskog kluba „Bor 1919” je, prema rečima predsednika kluba, Dragana Janoševića, od kako je osnovan u stalnom zasedanju.

„Uspeli smo da za kratko vreme travnati deo stadiona dovedemo u red kako bi bio spreman za početak priprema naše ekipe. Upravni odbor počeo je da radi na skeniranju trenutnog stanja u klubu. Popisna komisija je sastavila izveštaj o potrebnim sportskim rekvizitima i opremi koji su potrebni klubu. Mormo brzo da reagujemo i obezbedimo uslove za kvalitetno obavljanje treninga. Potrebne su nam lopte, najmanje jedna garnitura opreme za seniorski tim i po jedna garnitura opreme za sve ostale kategorije. Nadam se da ćemo u narednih desetak dana uspeti  sve to da rešimo”, ističe Janošević.

Potpredsednik FK „Bor 1919”, Boban Milojković kaže da imaju podršku grada Bora, te da je angažovano Javno komunalno preduzeće  „3. oktobar” koje radi na košenju i čišćenju stadiona.

„Dovodimo sve, jedno po jedno, u red, tako da sam siguran da ćemo početak Prvenstva dočekati spremni. Gospodan Dušan Marković radi na projektu za rekonstrukciju ograde, zgrade, tribina, tako da ćemo imati odlične uslove za takmičenje”, naglašava Milojković.

Fudbalski klub „Bor 1919” broji oko 180 članova u svim kategorijama, a članarina će i dalje biti besplatna.