FK Bor ponovo na meti lopova

U noći između petka i subote, nepoznati razbojnici, provalili su u prostorije Fudbalskog kluba Bor i odneli sportske legitimacije prvotimaca ovog kluba.

Fudbalski klub BorPovodom najnovih dešavanja na stadionu „Pod piritom“, Fudbalski klub Bor izdao je saopštenje za javnost:

Dana 11.09.2011. godine, ujutru oko 8 sati sekretar kluba je zatekao obijene kancelarije kluba, koje su obijene u noći između petka na subotu, iz kojih su odnešene sve sportske legitimacije igrača seniorske ekipe. To inače nije prva krađa od kako klub ima novo rukovodstvo, jer je pre nekoliko dana, a isto pred utakmicu, ukradeno 7 pari kopački.

Odmah je obaveštena PU Bor i izvršen je uviđaj, kojim je utvrđeno da su iz kluba odnešene samo sportske legitimacije svih igrača seniorske ekipe, koja istog dana ima prvenstvenu utakmicu u Rajcu.

Očigledno je da je cilj i namera onog ko je to uradio bio da naš klub spreči u napredovanju, a nakon dugogodišnjeg stagniranja i nazadovanja.

Novo rukovodstvo kluba je za kratko vreme uspelo da stabilizuje klub, kako organizaciono, tako i kadrovski, što se vidi iz dosadašnjih rezultata, koji su samo početak u realizaciji akcionog programa za naredni period od četiri godine.

Obezbeđena su sva potrebna sredstva za normalan rad i funkcionisa-nje kluba i nesmetano takmičenje svih pet kategorija, a to očigledno ne odgovara onima koji su godinama uticali da klub stagnira i bude u ovom rangu takmičenja.

Neverovatno je da nikom nije padalo na pamet da obija prostorije kluba kada su izostajali rezultati, a klub ispadao iz viših liga i kada se nije vodilo računa o sredstvima koja su trošena kao da je kluba napredovao i postizao dobre rezultate.

Ovim putem apelujemo na javnost da pruži podršku klubu, kako bi se za kratko vreme klub vratio u viši rang i time omogućio borskim ljubiteljima fudbalske igre da prate kvalitetnije utakmice„, navodi se u saopštenju najstarijeg sportskog kolektiva u Boru.