FOD: Vredni ugovori

Bor – Fabrika opreme i delova Rudarsko-topioničarskog basena Bor sklopila je ugovore s austrijskim firmama "Gugler" i "Kesler", kao i s kompanijom "Ešervis" iz Nemačke o kontinuiranoj izradi, transportu i montaži mašinskih delova za hidroelektrane koje se grade u ovim zemljama.

U pitanju su poslovi koji su pojedinačno vredni između 50.000 i 100.000 evra, a u menadžmentu FOD se nadaju da će uz ove ugovore u skorije vreme potpisati i ugovor vezan za nove poslove u Libiji s obzirom na to što su nedavno završili izgradnju velikog elektrorazvodnog postrojenja u ovoj afričkoj državi.
Radnici FOD su takođe nedavno uspešno okončali izgradnju i montažu nekoliko transportnih sistema, vrednost posla se procenjuje na 1,3 miliona evra, za popovačku cementaru "Holcim", kao i izgradnju velikog pokretnog bunkera za skladištenje robe za "U.S. steel" iz Smedereva s kojim je ugovoren i posao izrade neophodnih komponenti i generalnog remonta visoke peći.
Borski metalci su za bugarski rudnik bakra i zlata "Čelopek" koji je u vlasništvu kanadske kompanije "Dandi" izradili transporter i delove za flotaciju ovog rudnika, a za potrebe beogradskog vodovoda izgrađena je trafo-stanica "Gazela" čija je vrednost 15 miliona dinara.

J. B. K.

(DANAS)