Futsal u usponu !

Zadnjih godina sve je veće interesovanje za mali fudbal ili takozvani futsal. U Boru, okolini, pa i u Srbiji polako počinje ekspanizija ovog sporta. Iako je Bor mala sredina, ima čime da se ponosi…

Zadnjih godina sve je veće interesovanje za mali fudbal ili takozvani futsal. U Boru, okolini, pa i u Srbiji polako počinje ekspanizija ovog sporta. Iako je Bor mala sredina, ima čime da se ponosi…

 

 

 

Predstavljamo vam ekipu TD Market koja je zadnjih godina dosta napredovala na ovom polju sporta, pridodavši Boru kao gradu sjaj koji zaslužuje. Pre 5-6. godina mala skupina drugova iz komšiluka, zaluđeni fudbalom, nije “izlazila” sa poznatog “Malog stadiona”. Svaki dan, zapostavivši školske obaveze, pa čak i porodicne, provodila je na stadionu igrajući fudbal. Mnogi od njih su još tada bili sportisti u srcu, pa im sve to nije teško padalo…uživali su u tome. Usledio je tada prvi letnji turnir, gde su zasta namučili protivnike mnogo jače od sebe i ostavili dobar utisak u publici.

Tokom godina su zaista napredovali, ostavljajući iza sebe upečatljiv trag upornosti i posvećenosti koji su svi primećivali. Kroz ekipu su prodefilovali mnogi klinci vredni ili pak ne pomena, svi su imali šansu da se dokažu, najači su ostali. Danas je ekipa mnogo iskusnija, privrženija i jača. Imaju mnogo finala, neka od njih neće biti lako zaboravljena već će ostati duboko urezana u sećanju svakog navijača koji ih je pratio.

Blistala je ekipa 2006. godine  kada je osvojila letnji turnir a na novogodišnjem turniru bila treća , 2007. godine  odbranila titulu letnjeg šampiona i osvojila drugo mesto na novogodišnjem turniru . U 2008. godini  ponovo je osvojila drugo  mesto na novogodišnjem turniru kao i prvo  mesto na poznatom  Jelen Kupu gde su pokazali svoj veliki napredak pobedivši tada velike ekipe iz Zaječara i Bora ,ostvarivši najveću pobedu u istoriji ovog takmičenja 20:1. Drugi krug Jelen Kupa se igrao protiv vranjanskog Ruscea od koje je borska ekipa izgubila 0:2 (Bor) i 4:1 (Vranje). No, taj poraz ih nije omeo da se detaljno spremaju za novogodišnji turnir koji se održavao u Zaječaru, koji je mora se priznati dosta jači nego Borski turniri proteklih godina. Iako su svima delovali nejako, oni su dokazali da se trud kad-tad mora isplatiti. U grupi nisu bas blistali ali su uspeli da uđu u knock-out fazu….E tad je krenulo sve na bolje, igrali su odlično, dali sve od sebe i zasluženo osvojili drugo mesto u finalu izgubivši 7:1. Ovaj rezultat govori drugačije, ali su zaista dali sve od sebe.

 

Počinje zagrejavanje za Borski novogodisnji turnir, treba ispuniti očekivanja i držati taj tron što nije lako i stvara dosta pritiska.Verovali ili ne, nekada ljubimci publike sada postaju jedna od omrazenijih ekipa. Očigledno je da uspeh i zalaganje smetaju ljudima krivog shvatanja i zavisti. Oni koji se iole razumeju u fudbal znaće to da cene i da podrze ekipu i u najgorim trenucima.

Ekipa TD Market-a apeluje na popularizaciji ovog sporta, veća ulaganja i bolje organizacije sportskih saveza i samih turnira. Takodje na bolja sudjenja i više respekta. Veliki pozdrav i igrajte fudbal!!!