GG „Glasno za omladinu” nastupa samostalno na lokalnim izborima u Boru

Grupa građana „Glasno za omladinu” učestvovaće samostalno na predstojećim lokalnim izborima u Boru koji će biti održani aprila ove godine.

Kako se navodi u saopštenju ovog udruženja, „pošto ovdašnji opozicioni akteri nisu pristali da čitava opozicija na predstojeće lokalne izbore izađe ujedinjena, Grupa građana „Glasno za omladinu” istupiće samostalno“.

„Uložili smo ozbiljne napore da dođe do ujedinjenja svih opozicionih aketera kako bismo zaustavili ovo razaranje naših okolnih sela i samog grada Bora od strane ove pogubne vlasti. Mi nemamo šefove u Beogradu, delamo po savesti, bez ikakvih političkih kalkulacija, samostalno, čistog srca i savesti, a u interesu svih meštana borskih sela i građana Bora”, navodi se u saopštenju.

Oni dalje dodaju da je „vlast u Boru svesna da je prokockala poverenje svih naših sugrađana i dokazala da su im bitniji njihovi lični interesi i interesi stranih kompanija od interesa naših meštana okolnih sela i svih građana Bora“.

„Iz tog razloga vlast sada forsira „opoziciju”, koja je do juče glasala za svaki budžet i koja će nakon izbora biti u službi održavanja koalicije na vlasti, a mi samim neujedinjenjem takvima dajemo više na značaju”, ističu iz GG „Glasno za omladinu”.

Oni pozivaju sve meštane okolnih sela, kao i sve sugrađane koji su voljni da pomognu njihov rad da im se obrate putem mejla: [email protected] ili se jave porukom  na fejsbuk ili instagram profilu „Glasno za omladinu”.

Na prošlim lokalnim izborima u Boru, održanim 2018. godine, GG „Glasno za omladinu“ dobila je 1.058 glasova, odnosno 4,45 odsto.